Felmentette a bíróság a süttői kettős gyilkost

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Kóros elmeállapota miatt felmentette a bíróság azt a férfit, aki 2020 májusában brutális kegyetlenséggel, több késszúrással megölte a nővérét és a sógorát. Ezek után a holttesteket és az egész házat felgyújtotta.
Vágólapra másolva!

A férfi 2020 május 16-án átment a nővéréhez és annak férjéhez, a süttői házukba.

Éjjel a konyhából magához vett több kést, majd 36 késszúrással megölte a sógorát, 15 szúrással pedig a nővérét.

Ezek után a holttesteket benzinnel átitatott rongyokkal letakarta, majd az egész házban benzint locsolt szét és felgyújtotta. A tűzben ő is megsérült, a közeli folyóparton hűtötte le magát, majd visszament a házhoz.

A meggyilkolt nővér és a férje. Forrás: Facebook

A hatóságok először azt hitték, hogy a nő és a férje a tűzben haltak meg, a férfi pedig szerencsésen túlélte.

Nem sokkal később azonban kiderült, hogy a férfi gyilkolta meg kegyetlenül a rokonait.

A rendőrség gyilkosság miatt nyomozott a férfi ellen, akit a bíróság letartóztatott. A nyomozás közben beszerzett igazságügyi elmeorvosszakértői vélemény szerint azonban a férfi a gyilkosság idején és később is kóros elmeállapotban szenvedett, ezért nem büntethető. Emiatt a bíróság megszüntette a letartóztatását és elrendelte a kényszergyógykezelését.

Ma a Tatabányai Törvényszék

a férfit a különös kegyetlenséggel, több ember ellen elkövetett emberölés vádja alól felmentette, mivel a kóros elmeállapota miatt nem büntethető.

Ezzel együtt elrendelte a kényszergyógykezelését.

Az ítélet nem jogerős, mivel a férfi védője 3 nap gondolkodási időt tartott fenn a fellebbezéshez. A bíróság addig is az előzetes kényszergyógykezelést fenntartotta – írja a Tatabányai Törvényszék.