Bocsánatkéréssel akarta elintézni egy részeg sofőr, hogy maradandó sérülést okozott

71 éves asszonyt ütött el egy részeg fiatal férfi Nagykőrösön 2021-ben
71 éves asszonyt ütött el egy részeg fiatal férfi Nagykőrösön 2021-ben
Vágólapra másolva!
A nagykőrösi rendőrök befejezték annak a két évvel ezelőtti balesetnek a vizsgálatát, amelyben a gyanú szerint egy részeg sofőr elütött egy szabályosan közlekedő gyalogost, és a sorsára hagyta. Az idős asszonynak maradandó fogyatékossággal kell leélnie hátralévő életét.
Vágólapra másolva!

2021. augusztus 20-án délután a nagykőrösi Ceglédi úton autózott egy férfi. Amikor kihajtott egy körforgalomból,

nem adott elsőbbséget a zebrán átkelő 71 éves asszonynak.

Elütötte a nyugdíjast. A sofőr nem állt meg, hogy segítsen, sőt, gázt adott. Segítset sem hívott az idős asszonyhoz, akit súlyos sérülésekkel vitték kórházba. Megoperálták. Az igazságügyi orvosszakértő megállapította,

hogy az áldozat jobb oldali combnyaktörése maradandó fogyatékossággal gyógyult.

A rendőrök a gázolástól 26 percben belül kiderítték, ki vezetette a kocsit és a település egyik utcájában megbilincselték. A 21 éves helybéli férfivel szemben alkalmazott teszter 0,89 mg/l értéket mutatott, ezért mintavételre kötelezték. Az eljárásban kirendelt igazságügyi vegyészszakértő megállapította, hogy az első alkalommal levett vérminta etil-alkohol koncentrációja 1,67 g/l, míg a másodiké 1,46 g/l volt a férfi szervezetében.

71 éves asszonyt ütött el egy részeg fiatal férfi Nagykőrösön 2021-ben Forrás: Origo

A kihallgatásán B. Bálint nem volt beszédes, nem tett vallomást, de később azt mondta, személyesen

kereste fel az asszonyt és szeretett volna tőle bocsánatot kérni, de áldozata nem állt vele szóba.

A rendőrök intézkedtek a férfi jogosítványának bevonásával kapcsolatban. A részeg sofőrrel szemben a Nagykőrösi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya segítségnyújtás elmulasztása, valamint maradandó fogyatékosságot eredményező járművezetés ittas állapotban megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait a napokban átadta az ügyészségnek.