Mutatjuk, hogyan tiltakoztak Karácsony hazudozásai ellen - kép

Vágólapra másolva!
Sajátos performansszal tiltakoztak Karácsony Gergely 500 milliós adománya kapcsán a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén. A főpolgármesternek megint nem sikerült választ adnia a százmilliók eredetére. 
Vágólapra másolva!

A Fidelitas úgy megtrollkodta Karácsony Gergelyt, hogy a főpolgármester semmit nem tudott mondani az 506 milliós készpénz "mikroadományra." - írta legújabb bejegyzésében Bohár Dániel újságíró.

A főpolgármesternek természetesen megint nem sikerült választ adnia a százmilliók eredetére.

A demonstrálók Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetőjének napirend előtti felszólalása alatt egy "500 millió forint mikroadományokból? Kit néztek hülyének?" feliratú molinót feszítettek ki az ülésteremben.

A molinón Soros György és fia, Alexander Soros, Márki-Zay Péter korábbi baloldali miniszterelnök-jelölt, Karácsony Gergely főpolgármester és Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke volt látható.

A demonstrálók két aktatáskából játékdevizát öntöttek egy adománygyűjtő dobozba, az ülés előtt pedig játék dollár-bankjegyeket helyeztek el az ülésterem székeire, valamint osztogattak az ülésterembe érkezőknek.

Honnan érkezet az 500 millió?

Mint arról korábban beszámoltunk, Márki-Zay Péter, bukott baloldali kormányfőjelölt még tavaly szólta el magát, hogy 500 millióba került Karácsony Gergely kampánya, amelyet a 99 Mozgalmon keresztül finanszíroztak. Az akkor még miniszterelnök-jelölti ambíciókat dédelgető főpolgármester mindezt végig tagadta, ahogyan azt is, hogy jutott volna hozzá külföldi pénz, mikroadományokról beszélt.

A Nemzeti Információs Központ hétfőn nyilvánosságra került jelentéséből azonban kiderül: csupán egy párbeszédes politikus, Perjés Gábor fizette be a 99 Mozgalom több mint 500 millióját forintban, angol fontban és euróban, összesen 19 tételben. Az erről szóló kimutatás alább látható:

Forrás: Origo

Magyarul: semmiféle mikroadomány nem érkezett, egy párbeszédes politikus fizette be a vélhetően külföldről kapott pénzeket több tételben a 99 Mozgalom számlájára.