Felszámoltak egy 400 milliót tisztára mosó bűnszervezetet

internetes csaló nő illusztráció
internetes csaló nő illusztráció
Vágólapra másolva!
Öt embert vádolnak a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészségen azzal, hogy 2017-ben közreműködtek nemzetközi csalássorozatból származó pénzek tisztára mosásában.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a vádlottak pénzt ajánlottak két szerbnek arra az esetre, ha Magyarországra jönnek és cégeket alapítanak, vagy elvállalják már meglévő gazdasági társaságok ügyvezetői tisztségét. Mindketten belementek. Miután bejegyezték a cégeiket, budapesti és szegedi bankfiókokban bankszámlákat nyittattak velük a csalók, akik

a céges illetve banki iratokat a stróman ügyvezető vádlott-társaiktól mindig átvették és ismertelen megbízójuknak továbbították.

külföldieket csaptak be bűnözők (llusztráció) Forrás: pixabay.com

A bankszámlákra kriptovaluta-vásárlási és egyéb befektetési lehetőségek hamis ígéretével megtévesztett külföldiek utaltak 13 európai országból. Az ügyben a valós működtetési szándék nélkül alapított gazdasági társaságok 4 számlájára 4 hónap leforgása alatt 390 millió forintnyi külföldi átutalás folyt be a csalások eredményeként.

A pénzt netbankon keresztül azonnal külföldi számlákra utaltak tovább.

A főügyészség munkatársai mind az öt embert különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett pénzmosással és közokirat-hamisításal vádolták meg.