Szijjártó Péter: A kormány újabb 6,5 milliárd forintos támogatási programot indít Bosznia-Hercegovinában

Szijjártó Péter
Vágólapra másolva!
Magyarország újabb 6,5 milliárd forint értékű támogatási programot indít augusztus elsejétől Bosznia-Hercegovinában, amelynek keretében a termelők magyar mezőgazdasági eszközöket vásárolhatnak - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Banja Lukában.
Vágólapra másolva!

A Külgazdazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a boszniai Szerb Köztársaság igazgatási központjában hangsúlyozta, hogy Európa az elmúlt évtizedek legsúlyosabb biztonsági és gazdasági kihívásaival néz szembe, és épp ezért el kellene kerülni a további válságok kialakulását.

- figyelmeztetett.

Szijjártó Péter Forrás: Borsos Matyas

- tette hozzá.

Majd kijelentette, hogy ez kölcsönös tiszteleten alapuló, folyamatos párbeszédből, valamint gazdasági fejlesztésből áll.

- sorolta.

Ennek kapcsán pedig úgy vélekedett, hogy különösképp napjainkban lenne mindez fontos, amikor is az

Európai Uniónak nagyobb szüksége van a régióra, mint fordítva, mivel jóformán az a közösség egyetlen növekedési lehetősége, mind területileg, mind gazdaságilag.


Szijjártó Péter újfent felszólított az EU-bővítés felgyorsítására, amely szerinte a támogató nyilatkozatok ellenére tapodtat sem halad előre.

- fogalmazott.

Aláhúzta: Magyarország ehhez a helyi gazdaság fejlesztésével is hozzájárul, ezért hirdetett a kormány olyan támogatási programot, amely jó a boszniai Szerb Köztársaságnak és a magyar gazdaságnak is.

- mutatott rá.

- közölte.

- tájékoztatott a miniszter.