A baloldalon a mikroadomány egyenlő a külföldi valutával

Dömötör Csaba, Fidesz, migráció, orosz-ukrán háború, dollárbaloldal, Soros György, Alex Soros, helyreállítás alap, Karácsony Gergely, migránsgettó, béke
Dömötör Csaba egyértelművé tette, hogy a magyar emberek nem akarnak migránsgettókat Magyarországon.
Vágólapra másolva!
Mi továbbra is a béke hangja szeretnénk lenni egy háború szélén álló Európában – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjúban Dömötör Csaba miniszterhelyettes. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szót ejtett a brüsszeli migránskvótatervekről, Karácsony Gergely kampányfinanszírozási botrányáról, a héten elfogadott pedagógus-életpályamodellről, valamint a hazánknak járó EU-s forrásokról is.
Vágólapra másolva!

Dömötör Csaba a baloldali pártok részére folyósított, jogsértő külföldi támogatásokkal kapcsolatban kifejezetten sarkosan fogalmazott a Magyar Nemzetnek.

- fogalmazott Dömötör Csaba miniszterhelyettes, aki még hozzátette, hogy nem tekinthető túlzásnak az a gyanú, hogy a 99 Mozgalom "adománygyűjtő ládikái" körüli újabb fejlemények és a baloldali szerecsenmosdatás tulajdonképpen

a dollárbotrány egyik leágazása, amelyben milliárdok érkeztek a baloldali pártok környékére, amit aztán kampányra költöttek.

Az interjúban szóba került a szomszédunkban zajló orosz-ukrán háború, valamint az azzal kapcsolatos nyugati fegyverszállítási politika. Dömötör Csaba arra a kérdésre, hogy milyen következményei lennének hazánkra nézve annak, ha mi is részt vennénk nyugati nyomásra a fegyverszállításban, elmondta, hogy

bárhogy is legyen, Magyarország továbbra is a béke hangja szeretne lenni egy háború szélén álló Európában.

Szerinte a mostani események fényében elmondható, hogy

még mindig kicsi az esélye annak, hogy a nyári hónapokban meginduljanak a béketárgyalások, és ez tükröződik a brüsszeli intézmények által képviselt magatartásból is.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára ezen a ponton emlékeztetett, Washington ötszázmillió dolláros katonai szállítmányt akar küldeni Ukrajnába, további Bradley harckocsikkal és rakétarendszerekkel együtt. Sőt, hívta fel a figyelmet,

a nyugati országok már ott tartanak, hogy akár kazettás bombákat is bevetnének a harctéren.

Ausztrália is 110 millió dollár értékű csomagot szavazott meg, ami többek között hetven harci járművet tartalmaz. Összességében már 39 ország – zömében európai – döntött úgy, hogy katonai eszközöket küld a hadszíntérre.

Dömötör Csaba egyértelművé tette, hogy a magyar emberek nem akarnak migránsgettókat Magyarországon Forrás: Magyar Nemzet

A brüsszeli intézményrendszerrel összefüggésben pedig szóba került a tömeges migráció és a hazánknak járó helyreállítási alapból származó uniós források kérdése is. Arra a felvetésre, miszerint a béke előmozdítása helyett Brüsszel miért épp most vette elő a betelepítési kvótáknak az európai országokra történő ráerőszakolásának ötletét, Dömötör Csaba tulajdonképpen úgy fogalmazott, hogy

épp azért ebben a kritikus időszakban akarják átverni ezt a kérdést az uniós tagállamokon, mivel abban a hiszemben vannak a brüsszeli bürokraták, hogy a háború és a nyomában kialakult gazdasági válság miatt az európai emberek figyelme máshova koncentrálódik, ezért "fű alatt" próbálják kenyértörésre vinni a kérdést.

Így fordulhatott elő az a helyzet, hogy Brüsszel egyetlen nap alatt, az egyhangúságot megkerülve, minősített többséggel fogadta el a kötelező kvótákról szóló javaslatot, figyelmen kívül hagyva a tagállamok felől felvetett ellenvetéseket, amelyeket megfogalmaztak például Magyarországon vagy Lengyelországban.

- szögezte le Dömötör Csaba.

Az uniós forrásokkal kapcsolatban pedig elmondta, hogy egyértelműen politikai okai vannak a visszatartásuknak, mivel nyomásgyakorlási eszközként tekintenek rájuk. Mindeközben a jelek szerint kiürült az uniós kassza, többek között azért, mert eurómilliárdokat költöttek Ukrajnára, amikkel nem nagyon tudnak elszámolni, ahogyan félremérték a helyreállítási alap kamatköltségeinek nagyságrendjét is, amire szintén pluszpénzt kérnének. Dömötör Csaba azt sem tartja kizárhatónak, hogy a Magyarországnak szánt források is Ukrajnában végezhették. Ezért a következő hónapokban ez egy forró vitatéma lesz, méghozzá a következő okokból kifolyólag:

- tette fel a kérdést Dömötör Csaba államtitkár.

Az interjú végén pedig szóba került egy, a hazai közélet szempontjából égető fontosságú kérdés is, a hírek szerint ugyanis

Budapest augusztusra csődbe mehet.

Dömötör Csaba ezen a ponton külön kihangsúlyozta, hogy

Budapest Magyarország leggazdagabb önkormányzata. A főpolgármester több mint kétszázmilliárd forintos pénzállománnyal vette át a Városházát, amit sikerült mínusz kilencvenmilliárdra apasztania. Más baloldali vezetésű nagyvárosok ugyanakkor nincsenek hasonló pénzügyi helyzetben, ez is bizonyítja szerinte, hogy a főpolgármester nem ura a helyzetnek.

Mindent egybevetve pedig a fentiek fényében vetítette előre a jövő évi, azonos napon (június 9-én) esedékes európai parlamenti és önkormányzati választások kampányára vonatkozó várakozásokat, illetve a tétjét is a szóban forgó választásoknak.

- fogalmazott Dömötör Csaba államtitkár, aki a Soros-birodalom élén történt "utódlásra" utalva még elmondta:

"Ha már a baloldalt külföldről vezérlik, annál fontosabb, hogy mi (a Fidesz-KDNP pártszövetség - a szerk.) kiálljunk az ország védelme mellett."