Nyitrai Zsolt: A kormány erkölcsileg és anyagilag is megbecsüli a polgárőröket

Polgárőrség, illusztráció
Baja, 2018. június 23. Polgárőrautó a XXIV. Országos Polgárőr Nap és VII. Országos Polgárőr Lovas Szemle rendezvényen a bajai Petfői-szigeten 2018. június 23-án. MTI Fotó: Sóki Tamás
Vágólapra másolva!
A kormány erkölcsileg és anyagilag is megbecsüli a polgárőröket - közölte Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója vasárnap a Facebook-oldalán, jelezve, a kormány hamarosan együttműködési megállapodást ír alá az Országos Polgárőr Szövetséggel.
Vágólapra másolva!

Nyitrai Zsolt az országos polgárőrnap alkalmából jelezte, a lakiteleki országos találkozóna munkájukat önkéntesen végző több mint 65 ezer polgárőrt köszöntötték, akik szabadidejükben a közbiztonság fenntartásán és országunk határvédelmén is dolgoznak.

- mondta.

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a felvételen arról beszélt, a társadalmi és gazdasági nehézségek ellenére a polgárőrség 2022-ben történelmének legsikeresebb évét zárta.

- mondta.

Petrovszky Dóra polgárőr a videóban elmondta,

"büszke vagyok rá, hogy ifjú polgárőrként a barátaimmal közösen tehetünk szabadidőnkben egy jó ügy érdekében, a közbiztonságért".

Arra biztatta a fiatalokat, hogy ők is csatlakozzanak a polgárőrséghez. A bejegyzésben rámutattak arra, hogy a polgárőrök segítenek megőrizni a települések közbiztonságát,

közreműködnek az árvízi védekezésben, a Covid-járvány idején segítettek a nyugdíjasoknak a bevásárlásban, a gyógyszerkiváltásban, és ott vannak a határoknál is, hogy erősítsék azok védelmét.

Jelezték: a partnerség jegyében hamarosan együttműködési megállapodást ír alá a kormány és az Országos Polgárőr Szövetség.