Lelopták a réz ablakpárkányokat a Debreceni Nagytemplomról

Vágólapra másolva!
Egy 50 éves férfi és 32 éves bűntársa leszedte a réz ablakpárkányokat a Debreceni Nagytemplom épületéről és másnap eladta a helyi MÉH-telepen.
Vágólapra másolva!

Február 9-én éjszaka találta ki az idősebb tolvaj, hogy el kellene lopni a Debreceni Nagytemplom rézből készült ablakpárkányait. Miután a társával egyeztettek a tervről, elsétáltak a Kossuth térre, ahol az ötletgazda egy harapófogóval elkezdte leszerelni az ablakpárkányokat, míg társa figyelt. Az idősebb férfinak három rézlemezt sikerült leszednie, de többet is megrongált.

Mint kiderült,

másnap egy helyi MÉH-telepen adták el az ablakpárkányokat.

Forrás: Police.hu

A rendőrök a bejelentés után helyszíni szemlét tartottak, tanúkat hallgattak meg, és részletes adatgyűjtést végeztek, melynek eredményeként hamar rájöttek, kik lehetnek a tolvajok. Az idősebb férfit február 13-án fogták el, míg társát egy nappal később. Kihallgatásukon mindketten beismerő vallomást tettek. Aztán a MÉH-telepre is elmentek, ahonnan hiánytalanul lefoglalták a leadott rézlemezeket.

A debreceni rendőrök mindkét férfit őrizetbe vették, és mindkettejüknek javasolták a letartóztatását, melyet a helyi bíróság elrendelt. A lopás miatt indult ügy iratait vádemelési javaslattal most küldték el a nyomozók az illetékes ügyészségnek - írja a Police.hu.