Sok helyen dolgoznak a tűzoltók a viharkárok felszámolásán

vihar viharkár
Vágólapra másolva!
Rövid idő alatt összesen már több mint százhúsz riasztás érkezett a Heves és a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei műveletirányítási ügyeletekre a hétfő délutáni felhőszakadás és heves zivatar miatt.
Vágólapra másolva!

Folyamatosan dolgoznak a katasztrófavédelem hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóegységei a viharos erejű széllökések és a nagy mennyiségű esővíz okozta károk felszámolásán.

A Heves vármegyei Verpeléten, az Ifjúság úton egy lakóház tetőszerkezetét rongálta meg egy kidőlt fa. Parádon, Recsken, Szilvásváradon, Mátraterenyén és Füzesabonyban

az erős szél fákat döntött ki, ágakat szakított kerítésre, villanyvezetékre, borított háztetőkre, valamint járdákra és közutakra.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében a tűzoltói beavatkozások nagy részét is kidőlt fák és letört faágak eltávolítása adja.

Kistokajon, a Vörösmarty Mihály utcában, Ózdon, a Ráctag úton szakadt le egy villanyvezeték, amely szikrázott, ezért a tűzoltók értesítették az áramszolgáltatót is.

Több településéről is érkeztek már bejelentések, ahol a faágak utakra, autókra, házakra, elektromos vezetékekre dőltek, ezeket kell eltávolítaniuk a tűzoltóknak - olvasható a katasztrófavédelem honlapján.

A vármegyék egységei nagy erőkkel dolgoznak a káresetek felszámolásán.

A címlapi kép illusztráció!