Mutatjuk, hol csaphatnak le ismét a zivatarok

weather TOPSHOTS Horizontal THUNDERSTORM
Zivatar és villámlás látható a dél-franciaországi Perols tava felett. Franciaország nyolc megyéjében narancssárga riasztás van érvényben.
Vágólapra másolva!
Gyengült a zivatarrendszer, a heves zivatarok végül az országhatártól délre vonulnak el, emiatt a Dél-Dunántúlon minden járásban visszavonta az Országos Meteorológiai Szolgálat a hevesebb zivatarok miatt kiadott másodfokú (narancs) riasztást szerdán kora este.
Vágólapra másolva!

A meteorológiai szolgálat a Facebook-oldalán azt írta, ugyanakkor Kárpátalján egy szupercella elérheti az északkeleti járásokat, ezért

az északkeleti országrészre ismét kiadták a narancs riasztást.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye egyes járásaiban hevesebb zivatarra kell számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is.
Közölték:

szerdán több hullámban várhatók zivatarok, különösen a délnyugati, déli országrészben, illetve az északkeleti, határhoz közel eső területeken, de a Kisalföldre is besodródhat egy-egy zivatar.

A cellákat általában viharos, óránkénti 60-70 kilométeres széllökések, intenzív eső, jégeső kísérheti.
Tájékoztatásuk szerint heves zivatarra főként északkeleten lehet számítani a következő órákban, a heves zivatarok környezetében kis eséllyel előfordulhat erősen viharos, óránkénti 90 kilométernél erősebb szél, 3-4 centiméternél nagyobb jég és felhőszakadás. A zivatartevékenység - különösen a déli országrészben - az éjszakai órákban is folytatódhat.