Álrendőröknek segítő csalóra csaptak le az igaziak Miskolcon

Vágólapra másolva!
Összahangolt akció keretében fogták el a rendőrök azt a Veszprém vármegyei férfit kedden hajnalban, aki társaival együtt, bűnszervezetben, magát rendőrnek kiadva internetes csalással jutott pénzhez. A szervezet további tagjait még keresik a rendőrök.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai a Veszprém Vármegyei rendőrökkel együtt június 30-án bilincselték meg azokat a csalókat, akinek

a társai rendőrnek adták ki magukat, hogy aztán csalással pénzhez jussanak.

A csalók az áldozatot arra vették rá, hogy telepítse telefonjára az Anydesk nevű programot, amiben még segítettek is neki, majd a becsapott ember SMS-ben kapott kódokat. Ezzel már könnyen hozzáférhettek a bankszámlájához, amiről átutalásokat indítottak és megpróbálták levenni a számlán lévő összes pénzt. A nyomozás során a Nemzeti Védelmi Szolgálat Kiberfelderítési Főosztálya a Veszprém Vármegyei rendőrökkel együtt azonosították a férfit, akinek a korábban elfogott két társa a csalással szerzett pénzt átadta.

A 45 éves férfit a rendőrök augusztus 1-jén hajnalban Miskolcon bilincselték meg a rendőrök.

A lakásán tartott házkutatás eredményeként a bűncselekmény elkövetéséhez használt mobiltelefont, pénzt és banki dokumentumokat lefoglalták. Az NVSZ kibervédelmi tisztjei már megkezdték a lefoglalt adathordozókon tárolt adatok lementését és elemzését. A férfit a vármegyei rendőrök őrizetbe vették, kihallgatták, majd őrizetbe vették és javasolták a letartóztatását. A Nemzeti Védelmi Szolgálat kiberfelderítési egysége a jövőben is együttműködik a Veszprém vármegyei rendőrökkel, annak érdekében, hogy az online csalásra szakosodott bűnszervezet többi tagját is mielőbb azonosítsák és elfogják - írja a Police.hu.