Magyarországon van a hazai drogmaffia egyik vezére

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Hazahozták és már magyar börtönben van K. Péter, a hazai drogmaffia egyik vezére. Nemrégiben szállították egy szerbiai börtönből Magyarországra. A férfi annak a Grubacs Igornak az alvezérének tartják, akihez az egyik legnagyobb magyar drogüzlet köthető. Velük szemben az is felmerült, hogy rendőrségi iratokhoz jutottak hozzá, ezt az ügyészség vizsgálja – írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A szerb-montenegrói drogmaffiához köthető, a hazai kábítószerbűnözés egyik vezető szereplőjét, K. Pétert egy szerb börtönből Budapestre hozták hetekkel ezelőtt, hogy megkezdje a jogerős börtönbüntetését – írja a Magyar Nemzet. A lap információit a Fővárosi Törvényszék megerősítése.

A férfi azok után került börtönbe Szerbiában, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda vele kapcsolatban álló bűnözőket fogott el Magyarországon. Az FBI és az Europol segítségével 2021 júniusában 12 embert fogtak el a rendőrök Budapesten és Szekszárdon kábítószer-kereskedelem miatt. K. Pétert is ezen a napon fogták el, őt egy másik kábítószerrel kapcsolatos ügy, valamint fogolyszökés miatt körözte a Fővárosi Törvényszék. A

rendőrök a bandatagoknál végzett házkutatásokon találtak 57 kilogramm marihuánát, megközelítően 3,5 kilogramm kokaint, 3,5 kilogramm amfetamint, extasy tablettákat, kristályos kábítószergyanús anyagot, fentanylt és a felütéshez használt 13 kilogramm koffeint.

Ezen felül lefoglaltak 140 millió forint készpénzt, 8,5 millió forint értékű kriptovalutát és hét autót.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az elmúlt évek legnagyobb üzlete

K. Péter az éjszakai életben csak Grubacs Igor alvezéreként ismerték, akihez az utóbbi évek egyik legnagyobb magyarországi drogüzlete is köthető.

A bandától lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke közel negyedmilliárd forint volt.

Grubacs Igornak sikerült elmenekülnie Magyarországról. Ezek után Montenegróban akart üzletelni a helyi maffiával, de ezt a rendőrök megakadályozták. Végül tűzpárbaj után sikerült elfogniuk. A börtönből is meg akart szökni, de ez nem sikerült neki. A banda elleni nyomozást a rendőrség másfél hónapja fejezte be, vádemelést javasolnak az ügyben.

Rendőrségi iratok a maffiánál

A Nemzeti Nyomozó Iroda korábbi igazgatója, Opauszki András elmondta Grubacs Igorról, hogy a magyar alvilág befolyásos tagja, rengeteg kábítószer behozataláért felelős.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség jelenleg azt vizsgálja, hogy hogyan kerülhettek a férfihoz rendőrségi iratok, tanúvallomások.

Ezeket a razziák közben sikerült lefoglalni, ugyanis Grubacs Igor otthagyta.
K. Péterhez is kerülhettek hatósági iratok, ezt az ügyészség Budapesti Rendőr-főkapitányság felderítő főosztályának munkatársai ellen indított nyomozásban vizsgálja.