Ásóval és vascsővel esett egymásnak két társaság Vértesszőlősön

A támadáshoz használt ásó képe
Vágólapra másolva!
Jogerősen többévnyi börtönbüntetést kapott három férfi, mert ököllel, ásóval és vascsővel esetek egymásnak az egyik Komárom-Esztergom vármegyei községben. Garázdaság és súlyos testi sértés miatt kezdeményezte a Tatabányai Járási Ügyészség az első fokon csak pár napos elzárásra ítélt vádlottak ítéletének súlyosbítását.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint két férfi neheztelt egy harmadikra, mivel az egyikük unokahúgának udvarolt, ezért úgy gondolták, hogy a kezükbe veszik az ügyet. 2020. június 26-án megjelentek a férfi családjának vértesszőlősi házánál. Az udvaron volt a férfi, és mellett volt egy nő is, így fogadták őket. Veszekedni kezdtek, majd a két férfi kölcsönösen megtámadta egymást, mire a nő sikítani kezdett. Erre a házból kijött egy férfi, aki egy nála lévő székkel kiszorította a támadókat az udvarról.

A két férfi elszaladt, de nem sokkal később egy ásóval és egy vascsővel visszatér. Ezeket az egyik férfi kicsavarta a kezükbőlm, aztán összeverekedtek.

Megjelent az udvaron a harmadik férfi, aki szó nélkül ütni kezdte a ház egyik lakóját, aki emiatt elszédült, elesett, majd a korábban ásót fogó férfi fejbe rúgta. A megszédült és elesett áldozatnak betört az orra.

a támadáshoz használt ásó képe Forrás: Ügyészség

A verekedésnek az vetett végett, hogy a megtámadott család védelmében megjelent még két férfi az udvaron.

Első fokon a Tatabányai Járásbíróság a két férfit a 90-90 nap elzárásra, a harmadikat 80 nap elzárásra, és mindhármukat 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Ez ellen a járási ügyészség súlyosbítás miatt fellebbezett. Az ügyben másodfokon eljáró Tatabányai Törvényszék jogosnak találta az ügyészi indítványt. Az egyik férfit 10 hónap börtönbüntetésre, a másodikat 8 hónap börtönbüntetésre, a harmadikat pedig 1 év 2 hó börtönbüntetésre ítélte.