Ököllel ütötte, rugdosta, seprűnyéllel verte édesanyját egy nógrádi férfi

ököl (illusztráció)
ököl (illusztráció)
Vágólapra másolva!
A bíróság elrendelte annak a 31 éves, többszörös visszaeső férfinak a letartóztatását, aki édesanyjára támadt rá brutálisan közös otthonukban.
Vágólapra másolva!

A megalapozott gyanú szerint a férfi július 27-én 20 órakor, az egyik Nógrád vármegyei településen a családi házukban, vacsora közben összeveszett a vele egy fedél alatt lakó édesanyjával. Vacsora közben az ételt a tányérral együtt anyja felé dobta,

majd felpattant az asztaltól és az asszony fejét, az arcát, valamint oldalát többször ököllel megütötte, a jobb lábával pedig az oldalába rúgott.

illusztráció Forrás: Police.hu

Amikor abbahagyta, az asszony seprűvel elkezdte összeseperni a kiborított ételmaradékot. A fia kikapta a kezéből a seprűt,

és a nyelével is többször megütötte mindenhol, ahol érte.

Olyan erővel támadta meg, hogy a seprűnyél négyfelé tört. Az asszony 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A férfi ellen súlyos testi sértés miatt indult nyomozás.

Nem ez volt az első összetűzése a törvénnyel. Eddig nyolcszor büntették már meg és az anyja elleni támadás is más büntetőeljárások hatálya alatt követte el. A Salgótarjáni Járási Ügyészség ügyészei indítványozták a letartóztatását a bűnismétlés megakadályozása érdekében, különös tekintettel arra, hogy áldozatával egy háztartásban él. A bíróság egy hónapra letartóztatta a férfit.