Rettegésben tartotta saját anyját egy kisszállási férfi

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Minősített zsarolás miatt emelt vádat a Kiskunahalasi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki a saját nyugdíjas édesanyját megverte és meg is fenyegette azért, hogy pénzt csikarjon ki tőle italra.
Vágólapra másolva!

Egy büntetett előéletű, kisszállási férfi a nyugdíjas édesanyjával lakott egy fedél alatt. A férfi évek óta részegeskedekett. munkája nem volt, így az anyjától kellett pénzt kérnie, hogy alkoholt tudjon venni. Az idős asszony többször nemet mondott a fiának, aki ilyenkor eleinte csak kiabált vele, de tavaly karácsonykor és aztán idén januárban

a haját is megráncigálta az asszonynak, aki ettől annyira megrémült, hogy alkalmanként ezer forintot odaadott a fiának.

Február 2-án az asszony a rosszulléte miatt az ágyában feküdt, amikor a fia megint pénzt kért tőle. Az asszony azt mondta, most nem tud adni, mert neki sincs pénze, de a férfi nem hagyta békén. Addig lökdöste a beteg asszonyt, amíg az ki nem szállt az ágyból, és azzal fenyegette, hogy megveri, ha nem ad neki pénzt. Az asszony annyira félt a fiától, hogy valahol talált 1000 forintot, amit odaadott neki, de még aznap elköltözött otthonról.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az ügyészek a férfit súlyos fenyegetéssel és folytatólagosan elkövetett zsarolással vádolják, amiért felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozták számára.