Pajszerrel és szerszámnyéllel támadta meg lánya élettársát egy házaspár Nagykátán

Emberölési kísérletig durvult a családi vita, fotók, Magyarország Ügyészsége, Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy anya és fia ellen, akik egy eldurvult családi vita során úgy bántalmazták egyik családtagjukat, hogy az életveszélyes állapotba került
Vágólapra másolva!
Kis híján megölte lánya élettársát egy házaspár Nagykátán, amikor pajszerrel, és egy baseballütőnek látszó nyéllel rátámadtak az utcán. Amikor az áldozat több lövést leadott, hogy védje magát, odahívták a fiukat, a férfi sógorát is, aki baltával érkezett. A nőt és a fiát emberölési kísérlettel vádolják.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint egy házaspár korábban jóban volt a lánya élettársával, egy anyagi természetű vita miatt azonban a kapcsolat 2021 nyarára megromlott közöttük. Az asszony és a férfi fenyegetni kezdte a lányukat és az élettársát. Azt mondták, bántani fogják őket. Egy vitás kérdés rendezése érdekében 2021. szeptember 7-ére a szülők találkozót beszéltek meg egy Nagykátai járásban található település dohányboltja elé a lányukkal, aki oda nem egyedül érkezett. Vele volt az élettársa, valamint két kisgyerekük és még két ismerősük. Ahogy a nő szülei a helyszínre értek,

apja azonnal kipattant a kocsiból egy baseballütő jellegűre kialakított szerszámnyéllel a kezében és megindult a nő élettársa felé.

Erre lánya élettársának ismerőse önvédelemből odaadta neki a gáz-riasztó fegyverét. Az apa ekkor már a férfi közvetlen közelébe ért, és még mielőtt az használhatta volna a fegyvert,

lesújtott rá a szerszámnyéllel.

a támadás egyik eszköze Forrás: Magyarország Ügyészsége

Ennek ellenére a megtámadott férfi kétszer el tudta sütni a pisztolyt, de ennyi nem volt elég ahhoz, hogy a támadó befejezze, amit elkezdett. Időközben ugyanis az a felesége is mellé állt. Ő egy pajszerrel a kezében ugrott ki a kocsiból és a lánya élettársához rohant.

Aztán hátulról fejen ütötte.

Az áldozat megint kétszer lőtt a riasztófegyverrel, és a gáz hatására az apa és az anya is a földre esett, de az anya még eldobta a pajszert a férfi felé, ami eltalálta a lábán.

ezt a nő testvére fogta a kezében Forrás: Magyarország Ügyészsége

Ekkor az anya és az apa telefonon a helyszínre hívta a fiát, míg a férfi élettársa, vagyis a támadók lánya, a segélyhívót ütötte be a telefonjába. Amint a szülei hívására a fiú - az ügy másik vádlottja - a helyszínre ért, a kezében tartott baltával bedobta annak a kocsinak a hátsó ablakát, amivel testvére élettársa a helyszínre érkezett. Nem érdekelte, hogy a hátsó ülésén ült a férfi két kisgyereke. Emiatt újra fellángolt az összetűzés a felek között,

aminek eredményeként az anya, az apa és a fiuk együtt támadtak a férfire.

Kézzel és különböző eszközökkel ütötték a férfit, amíg a helyszínen lévők a verekedő feleket igyekezett szétválasztani. A megtámadott férfi autójának másik ablakát is betörték, és a szélvédő is megsérült. Végül a három támadó legyőzte az áldozatot. A férfi elveszítette az eszméletét, de még ezután is belerúgtak néhányszor, aztán elmenekültek.

az autóját sem kímélték Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az áldozat életveszélyes állapotba került. A súlyosabb következmények elmaradása részben védekezésének, részben pedig csak a szerencsének volt köszönhető. A Pest Vármegyei Főügyészség ügyészek anyát és fiát emberölés kísérletével vádolták meg. Az apát csak azért nem, mert az eljárás során meghalt.