A migránsokat csempésző veszélyes bűnöző menet közben ugrott ki a száguldó autójából Szegeden - videó

Vágólapra másolva!
Menet közben ugrott ki a sofőr abból a kocsiból, amiben 12 illegális migráns utazott. Egy ötszemélyes kocsiba ültetett be ennyi embert, vagyis nem egy buszba. Az autó, ahogy az felvételeken is jól látszik tovább gurult, amikor a férfi a bal oldalról kivetődött. Csak azért nem történt tragédia, mert pont akkor senki nem érkezett a szembe lévő sávban.
Vágólapra másolva!

Akciófilmbe illő jelenet játszódott le augusztus 1-jén, fényes nappal Szeged közelében. Kaszkadőröket meghazudtoló mozdulattal ugrott ki egy mozgó autóból a sofőr.

A sofőr minderre azután szánta rá magát, hogy nem tudta lerázni az őt üldöző rendőröket.

Egy körforgalmon is fékezés nélkül hajtott át. Aztán valamennyire lelassította a száguldó ajtót, és megpróbált kivetődni.

Elsőre azonban nem sikerült neki, ugyanis szembe érkezett egy autó. Ezzel persze nem csak magát, hanem annak az autónak az utasait is komoly veszélynek tette ki.

Végül megvárta, amíg az autó elhalad mellette és ugrott.

A rutinos rendőrök akkor már ott voltak mellette. Pont a rendőrautó elé vetette ki magát egy bukfenc után.

Azonnal felpattant és rohanni kezdett.

Közben az autója tovább gurult, újabb komoly veszélynek kitéve az arra haladókat.

A videón jól látszik, ahogy a sofőr nélkül hagyott autó áttér a szemközti sávba. Valóban csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia.

Ha egy autós a megengedett sebességgel érkezik ezen a szakaszon, szinte biztosan elkerülhetetlen lett volna frontális.

A migráns utasok közül ezután az anyós ülésről, vagy hátulról minden bizonnyal valaki átvette a tovább száguldó autó irányítását, és visszakormányozta azt a saját sávjába, ahol majdnem nekiütközött egy táblának. Egy újabb éles irányváltás után pedig minden bizonnyal ismét a szembe sávba sodródott, ez azonban már nem látszik, itt vége a videónak.

Az embercsempészt pillanatok alatt elfogták a cseh rendőrökkel kiegészült magyar rendőrök. A hajmeresztő akciót néhány sérüléssel megúszta. Persze eljárás indult ellene.

A migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. 12 voltak, mind szírek. Egyiküknek sem volt hiteles okmányaik, ahogy a jogszerű magyarországi tartózkodásukat sem tudták semmivel igazolni.

Még ennél is brutálisabb jelenetek játszódtak le novemberben az M5 autópályán.

Akkor Budapesten kezdett lövöldözni két iraki migráns embercsempész. Célzottan a rendőrökre lőttek, csak a vakszerencsének köszönhető, hogy végül nem lett tragédia az ámokfutásuk vége.

Azzal az utasítással indultak a kisteherautójukban 21 migránssal, ha meg akarják állítani őket, lőjenek.

Mindezt a megbízójuk parancsolta meg nekik. A lövöldözés előtt és közben több mint 30 kilométeren keresztül menekültek az őket üldöző szirénázó rendőrök elől. Itt is óriási szerencséje volt az arra járóknak, ugyanis életveszélyes, hajmeresztő sávváltásokkal száguldoztak.

Forrás: POLYÁK ATTILA - ORIGO

Végül őket és a négy társukat is elfogták.

Ez, a parancs, hogy semmi esetre sem álljanak meg az migránsokat csempésző bűnözők, egyáltalán nem ritka. Ahogy az sem, hogy főnökeik fegyverrel szerelik fel őket. Az esetek jelentős részében nem járnak sikerrel, ez persze elsősorban a magyar rendőrök felkészültségének köszönhető.

És persze minden esetben eljárás indul ellenük, ami alatt magyar börtönbe kerülnek.

Megdöbbentő adat, hogy 100 rabból 13 azért van börtönben Magyarországon, mert migránsokat csempészett át az országon.

Forrás: MTI/H. Szabó Sándor

A börtönökben lassan tarthatatlanná válik a helyzet. Az embercsempészek a legtöbbször maguk is migránsok, így tovább nehezíti a helyzetet, hogy nem csak más rabokkal, de az őrökkel sem tudnak, sok esetben nem is hajlandóak kommunikálni.

Fogva tartásuk, elsősorban a nyelvi nehézségek miatt, és a követett vallási előírásaikból adódó étkezési igények miatt ráadásul jelentős plusz feladatokat és komoly többlet költséget jelent a hazai börtönöknek.

A migráns rabok az Origo információi szerint a saját közösségeiket próbálják megszervezni a börtönökben, és csak egymással beszélnek.