Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a Karmelita kolostorban tárgyalt Zseljka Cvijanoviccsal, Bosznia-Hercegovina Államelnökségének szerb tagjával, valamint Milorad Dodikkal, a Boszniai Szerb Köztársaság elnökével - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen Orbán Viktor elmondta: Magyarország és Bosznia-Hercegovina valamint a Boszniai Szerb Köztársaság közti kapcsolatok továbbra is kiválóak, és mindent megteszünk az együttműködés növelése érdekében, ezt a már megkezdett projektjeink is tükrözik. 

Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Zseljka Cvijanovict, Bosznia-Hercegovina Államelnökségének szerb tagját (k) és Milorad Dodikot, a Boszniai Szerb Köztársaság elnökét (b) a Karmelita kolostorban 2023. augusztus 20-ánForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A három vezető egyeztetett az illegális bevándorlás elleni fokozott fellépésről valamint a Nyugat-Balkán stratégiai jelentőségéről, az európai stabilitás biztosításában betöltött szerepéről.