Hamarosan megkezdődik a legrejtélyesebb maffiagyilkosság tárgyalása

Vágólapra másolva!
A Csontkezűként ismert Döcher Györgyöt 1999. februárjában gyilkolták meg a saját éttermében a bolgár származású testőrével együtt. A vád szerint a maffiózót korábbi barátja, az éjszakai életben jól ismert Turek ölette meg a felvidéki maffiavezérrel, Sátor Lajossal. A Magyar Nemzet információi szerint heteken belül megkezdődik az ügy tárgyalása.
Vágólapra másolva!

A 15. kerületi Szent király útja és a Kolozsvár utca sarkán lévő Palotás kisvendéglőben 1999. február 2-án délelőtt egy kapucnis, arcán sálat hordó férfi

húsz lövést adott le az egyik asztalnál ülő Döcher Györgyre és a testőrére. Az egyiküket tarkón, a másikat szemen lőtte.

Az asztalnál ült még Döcher felesége és egy harmadik férfi is, ők nem sérültek meg. A gyilkosság után a tettes elmenekült.

Forrás: Police.hu

A gyilkossággal kapcsolatban az elmúlt években több lehetőség is felmerült, mint például egy meghiúsult fegyverüzlet, azonban a hatóságok szerint teljesen másról lehet szó.

Az egykori barátja ölethette meg

A vád szerint az éjszakai életben jól ismert Turek, a korábbi nevén H. Sándor jó barátságot ápolt Döcherrel. Szinte elválaszthatatlanok voltak, azonban valamit miatt mégis megromlott a kapcsolatuk egy idő után.

Turek ekkor kérte meg a felvidéki maffia vezetőjét, Sátor Lajost, hogy ölesse meg Döchert.


Turek, vagy más néven U. Alex mellett az ügy másik vádlottja B. Károly, aki megölhette Döchert és a testőrét. A leszámolásban egy harmadik ember is részt vehetett, Sz. Árpád, ő azonban korábban egy autóbalesetben meghalt.

Tureket 2021 októberében fogták el a TEK segítségével, B. Károlyt pedig ugyanezen a napon fogták Németországban fogták el. Emberölés miatt kihallgatták őket, majd egy év elteltével vádat emeltek ellenük.

A Magyar Nemzet az esettel kapcsolatban megkereste a Fővárosi Törvényszéket.

Kiderült, hogy az ügyben szeptember 19-én fognak előkészítő ülést tartani a bíróságon.

Gyilkosságért gyilkosságot

Amikor Turek megkereste Sátor Lajost Döcher György meggyilkolása miatt, Sátor rábólintott, azonban kért cserébe valamit. Tureknek cserébe végeznie kellett Sátor riválisaival, a Pápay klánnal. A klánt a dunaszerdahelyi Fontana étteremben végezték ki 1999. márciusában.

A támadók kommandós ruhában mentek be az étterembe, ezért a banda tagjai azt hitték, hogy razzia van. Végül a támadók 10 bandatagot gyilkoltak meg.

A szlovák rendőrség szerint a gyilkosságban benne volt Turek és B. Károly is. Utóbbi együttműködik a rendőrökkel, többször is visszavitték korábban a mészárlás helyszínére.