Egy fiú megvert egy férfit, majd letépte a ruháit és magára hagyta Borsodban

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy borsodi fiú és a barátnője együtt italoztak a férfival, majd a hazafelé úton a fiú minden ok nélkül megverte a férfit és letépte a ruháit. Ezek után magára hagyták a férfit a hidegben az út közepén, a lány sem hívott segítséget.
Vágólapra másolva!

A 17 éves fiú és a 14 éves barátnője együtt italoztak a férfival 2019 októberében egy borsodi település kocsmájában. Zárás után együtt jöttek ki a kocsmából, majd a férfi gyalog elindult a szomszédos településen lévő otthonába. A fiatalok is abban a településen laktak, de ők kicsit később indultak el. Útközben azonban biciklivel utolérték a gyalogos férfit, leszálltak a bicikliről és együtt sétáltak a férfival, beszélgettek.

Később, a fiú minden előzmény nélkül lökdösni és ütni kezdte a férfit, közben a ruháját ráncigálta.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A férfi kérdőre vonta a fiút, aki erre még idegesebb lett és folytatta az ütéseket. A férfi a részegsége és a verés miatt többször is elesett. A fiú az ütések között tovább rángatta a férfi ruháját, ami miatt meztelen lett.

Ezek után az esőben, 10 fok körüli hőmérsékletben otthagyták a férfit a világítás nélküli úton.

Fél óra múlva egy busz sofőrje vette észre a férfit az úton fekve. A kihűléstől a gyors orvosi segítség mentette meg.

A fiú barátnője nem vett részt a verésben, többször is ellenezte azt, azonban ő sem hívott segítséget a férfihoz.

A bíróság első fokon a 17 éves fiút emberölési kísérlet miatt 3 év 6 hónap fiatalkorúak börtönére ítélte, a lányt pedig segítségnyújtás elmulasztása miatt próbára bocsátotta. Az ítélet ellen az ügyészség súlyosbítás miatt fellebbezett.

Az ügyben másodfokon a Debreceni Ítélőtábla fog dönteni.