Alapjogokért Központ: A "magyar flow" kötelességet jelent

ORBÁN Viktor
Tihany, 2023. augusztus 25. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) a Tranzit politikai fesztiválon Tihanyban 2023. augusztus 25-én. A kormányfő mellett Bohár Dániel házigazda (b). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
A jobboldal nemzeti összefüggésrendszerből indul ki és "mi" központú, ezzel szemben az egymással összeérő bal- és liberális oldal nemzetközi dimenzióban gondolkodik, emiatt "én" központú - így írta le Orbán Viktor a Tranziton elmondott beszédében a távlati különbségeket a két oldal között.
Vágólapra másolva!

Ebből pedig az is következik, hogy a "magyar flow" kötelességet jelent, a magyar érdek követését, nem pedig azt, hogy hogyan tud Magyarország betagozódni a világpolitikai tömbök valamelyikébe. Ehhez kell kihasználni azt, hogy magyarnak lenni versenyelőnyt jelent. Orbán Viktor szerint a konzervatív tábor ezért tudta ledolgozni korszakos lemaradását itthon a balliberális elitek évtizedes hegemóniája ellenére is - írja az Alapjogokért Központ.

A miniszterelnök kiemelte, hogy csak a szuverén államok léte garantálhatja a jó és magyar életet.

A jövőre esedékes európai parlamenti választáson az a logikus magyar érdek, hogy európai szinten az egyes jobboldali politikai erők összemozogjanak, így a mérsékelt jobbközép pártok ne a baloldal, hanem a jobboldal iránymutatásához igazodjanak. Ez lehet a szuverén államok együttműködésének záloga, ami a birodalmi tempót, a háborúpárti lázat válthatja fel a békére törekvő józansággal.