Hidvéghi Balázs a Tranziton: Azért mert valami Brüsszelből jön, az nem biztos, hogy helyes

Tranzit, Tihany, Tranzit politikai fesztivál, Európa döntés előtt, EP-választás, Hidvéghi Balázs, Tompos Márton, Horváth Szilárd,  2023.08.26.
Vágólapra másolva!
Vajon az Európai Unió vissza tud-e térni ahhoz a működéshez, ami tiszteltben tartja a szerződéseket, és a nemzetállamok jogait, vagy pedig rabja lesz a doktríner nézeteinek? - tette fel a kérdést Hidvéghi Balázs a jövő évi európai parlamenti tétjével kapcsolatban. A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint a behódolás helyett egy nemzeti érdekek mentén zajló politikát kellene folytatnia a Momentumnak, és nem a román és a szlovák pártok mellett kampányolni. 
Vágólapra másolva!

Magyarország egy olyan példát mutat az illegális migráció elleni küzdelemben, ami mára világszerte példa lett - mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Tranzit fesztiválon Tompos Mártonnal (Momentum) való vitájában szombaton.

A kerítés a továbbiakban is állni fog - hangsúlyozta a politikus. Hidvéghi Balázs felhívta a figyelmet arra, hogy Brüsszelben döntenék el, hány migránst kell befogadnia Magyarországnak, miközben egyetlen fillért sem kapott az ország a határvédelemre az uniós központtól. A legújabb uniós tervezet nem teszi lehetővé, hogy a migránsokat zárt táborokba zárják, és gyakorlatilag legalizálná az illegális bevándorlást.

Hidvéghi Balázs: Az embercsempészeket nem az adófizetőknek kell eltartania Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A Momentum rehabilitálná az embercsempészeket

Az embercsempészeket rehabilitálni kell - mondta Tompos, majd erre Hidvéghi azt felelte, hogy nem rehabilitálni kell őket, és nem kell a magyar adófizetők pénzéből eltartani őket. A Fidesz EP-képviselője szerint nem lehet a törvénysértést tolerálni, és mára krízishelyzet van Olaszországban és Görögországban.

tette hozzá. Nem lehet a rendőrökre támadó illegális migránsokat összekeverni a menekültekkel és a vendégmunkásokkal - közölte Hidvéghi.

ez lesz a jövő évi európai parlamenti választások tétje Hidvéghi szerint. Feltette a kérdést a Fidesz képviselője, hogy a Momentum vajon a jövőben felhagy-e a nemzetrontó politikájával, és visszatér a nemzeti érdekek mentén való politizáláshoz? Minderre Tompos azt felelte, hogy az uniós források befagyasztásához kevés lett volna Donáth Anna és Cseh Katalin tevékenysége.

Hidvéghi Balázs szólt arról is, hogy Magyarországot azért támadják, mert veszélyes precedenst teremt azon a téren, hogy a liberális dogmákat támadja. Egy politkai zsarolás zajlik Magyarország ebben, és ebben aktív szerepet játszanak a momentumos politikusok is - tette hozzá.

hangsúlyozta a Fidesz képviselője.

A Momentum rehabilitálná az embercsempészeket Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

"'Nem adjuk fel az önálló külpolitikánkat"

Az uniós tagság nem jelenti azt, hogy felaldnánk az önálló külpolitikánkat - mondta Hidvéghi arra a momentumos felvetésre, hogy Szijjártó Péter, miért tárgyal Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel. Vannak közös döntések, és van önálló külpolitika is - tette hozzá a fideszes képviselő.

- mutatott rá Hidvéghi. A Momentum képviselője szerint helyesek voltak a brüsszeli háborús döntések.

Támadás alatt a hagyományos értékek

Semmilyen engedmény nem lesz a gyermekvédelmi törvényben - jelentette ki Hidvéghi Balázs. Ez annak az eredményeként került a politikai palettára, hogy megerősödött Brüsszelben egy rendkívül agresszív támadás a hagyományos értékrend ellen, így a cslaádok ellen is. A legújabb része ennek a gyermekek szexualizálása - tette hozzá.

Aki pedig nem hajladó ezeket a dolgokat elfogadni, azt kiközősítik, és folyamatosan támadják - mutatott rá a fideszes politikus. Ennek az egész hadjáratnak pedig éllovasa a Momentum két képviselője - mondta Hidvéghi. A Momentum képviselője szerint külső civil szervezeteket be kellene engednie az oktatásba. Minderre a Fidesz képviselője azt válaszolta, hogy az oktatásban megjelenik a szexuális oktatás, de minden abszurditásra nemet kell mondani.

"Egy olyan agymosás zajlik, amely eltörölné a a női és férfi szerepeket" Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Amerikai érdekeket követ Brüsszel

Brüsszel alapvetően meg akar felelni az amerikai érdekeknek a háborúban, és ez alapvetően egy rossz megközelítés. Nincs viláos cél meghatározva - mondta Hidvéghi Balázs a háborúról. Szólt arról is, hogy továbbra sem lehet tudni, mire költötte Brüsszel az Ukrajnának szánt eurómilliárdokat, miközben újabb pénzeket követel.

A Fidesz EP-képviselője szerint nem olyan egyszerű a nemzetközi politika, ahogyan azt a Momentum képviselője látja. Kialakulhat egy olyan helyzet, amikor a konfliktus befagy, anélkül hogy valóban megoldódna - tette hozzá.