Joe Biden embere, David Pressman titokban elismerte a kormányzat sikerét

28. Budapest Pride Felvonulás, Budapest Pride 2023, felvonulás, menet, LMBTQ, LMBTQI+, leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer, interszexuális, aktivista, Budapest, 2023.07.15.
David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete
Vágólapra másolva!
David Pressman amerikai nagykövet is kilátogatott az augusztus 19. és 27. között zajló atlétikai vb-re – szúrta ki a Tűzfalcsoport olvasója. A tényfeltáró blog cikke szerint a hazánkban megjelenése óta sokszor meglehetősen barátságtalanul viselkedő amerikai nagykövet korábban rövid X (Twitter) üzenetben köszöntötte is az amerikai versenyzőket, azonban arról egy szót sem szólt, hogy megjelenne az augusztus 19. és 27. között tartandó sportversenyen.
Vágólapra másolva!

A Tűzfalcsoport írását az alábbiakban közöljük.

Mint írják, ahogy a napokban arra külügyi tárca vezetője, Szijjártó Péter is rámutatott, diplomáciai nagyüzemet is generált a budapesti atlétikai világbajnokság, mások mellet a szerb, a török, az azeri, a kirgiz, az üzbég, a türkmén elnök és a katari emír, számos volt magas rangú vezető és neves külföldi újságíró is Magyarországra látogatott. A külügyminiszter minden magyar ember nagy közös sikerének nevezte, hogy itt, Budapesten méltó körülmények várják a világ egyik legnagyobb sporteseményét "a környezetbarát, fenntartható, nagyléptékű sportinfrastruktúra-fejlesztéseknek köszönhetően".

Azt is kiemelte, hogy a rendezvény ma különösen fontos, amikor a konfliktusok és háborúk közepette a sport jelenthet utat az együttműködéshez, és a nemzetek közötti összeköttetések ünnepére ezúttal Magyarországon kerülhet sor.

Orbán Viktor korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy az atlétikai vb gazdaságilag is nagyon fontos Magyarországnak és Budapestnek, pénzt hoz, de ami ennél is lényegesebb, felhívja a magyarokra a világ figyelmét és a miniszterelnök is megköszönte a szervezők és önkéntesek munkáját.

Mint ismeretes, a fővárosi baloldal a 2019-es önkormányzati választási győzelme óta folyamatosan zsarolta a kormányt az atlétikai világbajnokság kisiklatásával, tüntetések szervezésével, Karácsony Gergely az elmúlt hetekben azzal is fenyegetőzött, hogy a megnyitó napján tüntetést szervez az atlétikai stadion elé, illetve azt is határozottan kijelentette, hogy nem vesz rész a világszerte közvetített sportverseny megnyitóünnepségén.

A főpolgármester aztán úgy döntött, mégis elmegy a világbajnokság megnyitójára, tüntetést sem szervezett, ráadásul a korábbi bojkott kapcsán mellette álló természetes szövetségese, Baranyi Krisztina Ferencváros polgármestere is közösen fotózkodott Karácsonnyal a Nemzetközi Atlétikai Szövetség élén újraválasztott Sebastian Coe társaságában Kelet-Közép-Európa legcsodálatosabb, legmodernebb atlétika stadionjában, a Nemzeti Atlétikai Központban.

A világeseményen közel 2000 atléta és több, mint 200 ország képviselteti magát, köztük az amerikai delegáció is. Valarie Allman, Brooke Andersen, Ryan Crouser, Chase Ealey, Grant Holloway, Fred Kerley, Noah Lyles, Katie Moon, Athing Mu és Michael Norman a 139 fős budapesti csapat tagjaként látogatott Budapestre.

A hazánkban megjelenése óta sokszor meglehetősen barátságtalanul viselkedő a amerikai nagykövet rövid X (Twitter) üzenetben köszöntötte is a kontingenst, azonban arról egy szót sem szólt, hogy megjelenne az augusztus 19. és 27. között tartandó sportversenyen.

Persze nem is sokan számítottak erre, hiszen jelenlétével annak a kormánynak a sikerét és többek között béketörekvéseit ismerné el, amellyel szemben kinevezése óta ellentétes álláspontot képvisel számos kérdésben.

A Tűzfalcsoport is erre számított mindaddig, amíg egy szemfüles olvasónk ki nem szúrta a világbajnokság helyszínén az amerikai nagykövetet.

David Pressman az atlétikai vb-n. Forrás: Tűzfalcsoport

A fotó nem csak a jelenlétét bizonyítja, hanem azt is, hogy

ezt Pressman nem kívánta megosztani a nyilvánossággal. Egy olyan diplomata, aki ennél jóval jelentéktelenebb eseményekről is be szokott képi dokumentáció keretében számolni, például nemrég egy szentendrei hajókázásról.