Háromtagú banda rabolt ki egy kamaszt Budapesten

Pénz forint magyar
A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
A három férfi először a buszon figyelt fel a fiatalra, egyikük pedig addig fenyegette, amíg a gyerek oda nem adott neki 2000 forintot. De nem érték be ennyivel: ahogy leszálltak a buszról, közrefogták a fiatalt, átkutatták a zsebeit, melyből mindent elvittek, amit értékesnek találtak.
Vágólapra másolva!

A három férfi augusztus 7-én délután a XVII. kerületből a X. kerület, Örs vezér terére utaztak busszal, melynek során felfigyeltek egy kamaszra. Leültek mellé úgy, hogy közrefogták.

Amikor a gyerek felállt és a busz ajtajához ment, az egyik férfi követte őt, majd közel hajolt hozzá, és

azt mondta neki, hogy a társai le akarják őt ütni és el akarják venni a holmijait, de ha ad neki 1000 forintot, ő megvédi tőlük.

A fiú megijedt, és odaadta a férfinak a pénzt, aki ezután még egy ezrest kért, a fiatal pedig továbbra sem mert ellenkezni. A fenyegető férfi azonban továbbra is követte a buszon a fiatalt, ekkor már

5000 forintot kért, ám a fiú ezt már nem adta oda, mire a férfi azt felelte, hogy akkor viselje ennek a következményeit.

A kamasz az Örs vezér térnél leszállt a buszról, a három férfi pedig követte, majd közrefogta. Ekkor az egyik

belenyúlt a zsebébe, és kivette a fülhallgató tokját, cigarettáját és pénzét, miközben egy társa a fiú másik zsebét próbálta meg átkutatni.

A triót néhány napon belül elfogták, az ügyészség csoportos rablás miatt emelt vádat ellenük, és javasolta a letartóztatásukat. A bíróság két férfit le is tartóztatott, harmadik társukat 4 hónapra bűnügyi felügyelet alá helyezte.

A letartóztatást ügyészi javaslatra a két férfi esetében időközben meghosszabbították.