Ajánló a HírTV Radar című műsorából

HírTV Radar
HírTV Radar
Vágólapra másolva!
Összefoglaljuk és ajánljuk a HírTV Radar című műsorának mai tartalmát. A 17:30-kor kezdődő riportműsor, ami ezen a linken élőben, de egy órás, késleltetett formában is nézhető, egyébként izgalmas témákkal és megközelítéssel próbál a hétköznapi embereknek segíteni olyan problémák feltárásával és megoldásával, amely a nagyközönséget érinti.
Vágólapra másolva!

ESZTERGOMI ROBBANTÁS - Esztergomban egy zavart férfi szándékosan gázrobbanást idézett elő. A férfi és a vele szemben intézkedő TEK-es életét vesztette, több rendőr és tűzoltó megsérült. Az ügyészség azt mondta, a Terrorelhárítási Központ egy előre eltervezett bűnügyi feladatot hajtott végre a körözött férfivel szemben, aki nem volt együttműködő, ezért mentek be a kommandósok a házba.

HÁBORÚ - Robbanásokat lehetett hallani Kijevben a ma reggeli légiriadó után. Hivatalos személyek és a helyi média, több ukrajnai régióban is hallottak robbanásokról, valamint részleges áramkimaradásról. Ez arra utalhat, hogy az orosz támadás célpontja az energetikai infrastruktúra lehetett. Mai összefoglalónkban beszámolunk az orosz-ukrán háború legfontosabb történéseiről, ami már több mint, másfél éve kirobbant.

AZERI HÁBORÚ -Három év után ismét összecsapások voltak a vitatott hovatartozású Hegyi-Karabahban, Oroszország szomszédságában. Az egynapos harcokat a hét közepén egy tűzszünet zárta. A kaukázusi térség jövőjéről az azeri és az örmény felek zárt ajtók mögött egyeztetnek. Szakértők szerint egy 100 éves konfliktus érhet most véget.

ROBOTOK A MŰTŐBEN - Műtét közben az operáló sebész a műtőasztaltól elkülönülve egy konzolban ül. El tudják képzelni? Ez már a valóság, ugyanis a robot-asszisztált beavatkozások így zajlanak. Nincs ez másként az Országos Onkológiai Intézet mellkassebészetén sem, ahol megkezdődtek a legújabb robottal való operációk.

SZELLEM A FAZÉKBAN - Valóban nagy borivó volt-e Petőfi? És milyen ételt gyűlölt a legjobban? Melyiket szerette? Arany János kákabélű volt? Hogyan tudott Podmaniczky Frigyes a legelegánsabban reklamálni az étteremben, ha légy került a levesébe? Miért hordott Berda József a zsebében hagymát, tárkonyt és mustárt? Húsz magyar író és költő étkezési szokásait, és izgalmas gasztro-történeteit ismerhetjük meg Vinkó József, a Magyar Konyha főszerkesztőjének új, Szellem a fazékból című kötetéből. Az író célja az volt, hogy megrajzolja a híres művészek portréját - de különös módon, a gyomor felől közelítve.

KOREAI FESZTIVÁL - Egy ősi koreai szertartás dallamai keltik életre a letűnt korok nagy uralkodóit az Erkel Operaházban szeptember 21-én. A Nemzeti Gugak Központ előadóművészei tánccal, énekkel és hangszerekkel egy 90 perces előadás során engednek betekintés a koreai történelembe. Stábunk a főpróbán leste a meg a készülő produkciót.

KINCS A FÖLD ALATT - A szarvasgomba sokféle földalatti gomba gyűjtőneve. Ritka és értékes csemegének számít a gasztronómiai különlegességek világában. A föld kenyere, ahogy egykor nevezték. Az Ulrich József és családja több mint 20 éve fedezték fel a föld alatt rejlő kincset.

MUSTGÁZ - A szeptember és az október azok a hónapok, amikor a borkészítés miatt az ott dolgozóknak óvatosnak, fokozottan elővigyázatosnak kell lenniük, ugyanis a szőlő levének erjedésekor mustgáz keletkezik, amely nem megfelelő körülmények között komoly veszélyt jelenthet.