Menczer Tamás: A szlovák külügyminisztérium viccel?!

Jens Stoltenberg - Petr Pavel joint press conference in Brussels Belgium,Brussels,NATO,politics,press conference Horizontal
Petr Pavel cseh köztársasági elnök.
Vágólapra másolva!
A szlovák külügyminisztérium viccel?! Ki avatkozik a szlovák választási kampányba? - teszi fel a kérdéseket Menczer Tamás legújabb Facebook-posztjában. A Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára reagált arra a szlovák választásokba való állítólagos beavatkozási kísérletekre.
Vágólapra másolva!

Menczer Tamás felidézte:

Csehország köztársasági elnöke, Petr Pavel világosan elmondta, hogy a szlovákok Robert Ficóra ne szavazzanak. Mark Rutte, holland miniszterelnök világosan elmondta, hogy a szlovákok a Demokrata nevű pártra szavazzanak.

Az államtitkár szerint

az abszurd abszurdja, hogy a Demokraták a Facebook-oldalukon bemutatták a holland miniszterelnök kampányüzenetét, az előző bejegyzésben pedig tiltakoznak, azt állítva, hogy Magyarország beavatkozik a szlovák választási kampányba.

- tette fel a kérdést Menczer Tamás.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Borsin és Gútán tett kijelentései miatt bekérették Balogh Csabát, Magyarország szlovákiai nagykövetét a szlovák külügyminisztériumban. Jaroslav Nad, a Demokraták alelnöke azt nehezményezte, hogy Magyarország durván beavatkozik a választási kampányba.