Brutálisan megvertek az őrök egy rabot az egyik börtönben

bv büntetés végrehajtás börtön börtönőr fogvatartott rabszállító Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet, Oktatási központ bemutatója
Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet, Oktatási központ bemutatója
Vágólapra másolva!
A kelet-magyarországi börtönben az egyik rab megszegte a szabályokat, emiatt két börtönőr megbilincselte. Ezek után csatlakozott hozzájuk még két őt és úgy megverték a rabot, hogy az életveszélyesen megsérült.
Vágólapra másolva!

A lopás miatt börtönbüntetését töltő férfi szeptember 25-én reggel sokadszorra szegte meg a börtön szabályait. Emiatt két börtönőr testi kényszert alkalmazott ellene és megbilincselték.

Ezek után csatlakozott hozzájuk még két őr, majd brutálisan megverték a férfit.

Ezzel túllépték a jogszerű intézkedés kereteit.

Képünk illusztráció Fotó: Hirling Bálint - Origo

A megvert tolvajt a mentők ájultan, életveszélyes állapotban vitték kórházba.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatali eljárásban, csoportosan elkövetett bántalmazás és életveszélyt okozó testi sértés miatt javasolta a négy börtönőr letartóztatását, amiről Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa fog dönteni. A börtönőrök tagadták, hogy megverték a férfit - írja az ügyészség.hu.

Frissítés:

Makula György ezredes, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának kommunikációs vezetője az MTI-nek küldött közleményében azt írta az esettel kapcsolatban, hogy a büntetés-végrehajtási szervezet elítéli a fogvatartottak bántalmazását.

- tette hozzá.

A büntetés-végrehajtási szervezet kiemelt figyelmet fordít arra, hogy munkatársai még a legkevésbé együttműködő, verbális vagy akár fizikai agressziót tanúsító fogvatartottak esetében is higgadtan, jogszerűen és szakszerűen intézkedjenek. Hozzátette azt is, hogy a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben történtekkel kapcsolatban a börtön a szükséges intézkedéseket megtette,

a parancsnok az érintett börtönőrökkel szemben fegyelmi eljárást indított és felmentette őket a szolgálati beosztásukból.

"Ezen túl tovább erősítjük a börtönök felügyelőinek képzését, érzékenyítését és pszichikai felkészítését a rendkívüli események hatékony és szakszerű kezelése érdekében" - tette hozzá a kommunikációs vezető.