Rejtélyes telefonhívás deríthet fényt a 23 éve eltűnt Till Tamás hollétére

Till Tamás
Vágólapra másolva!
Több mint két évtizede nem tudnak semmit szülei a 2000-ben eltűnt Till Tamásról. Azóta is reménykednek, hogy életben van, és mindennap várják őt haza. A napokban egy furcsa telefonhívás kavarta fel a pár életét.
Vágólapra másolva!

Ahogyan korábban megírtuk,Till Tamás 2000. május 28-án tűnt el Baján. Az akkor 11 éves kisfiú

biciklivel indult el a közeli vadasparkba, ám oda már nem érkezett meg. A biciklije később előkerült, a fiút azonban azóta sem látták. A gyerek eltűnése a mai napig megoldatlan rejtély, a nyomozásban évtizedek óta nem történt fejlemény.

Tomi szülei annak idején szinte azonnal felvették a kapcsolatot a hasonló sorsú kislány, Szathmáry Niki anyjával, 2001-ben még a temetésére is elmentek Gyulára. Azóta is tartják egymással a kapcsolatot, sorstársi barátság alakult ki közöttük. Tillné Vörös Katalin és Till Mátyás keserűséggel a hangjában idézte fel a történteket:

Az anya 2016-ban sztrókot kapott, majd ezután még kétszer. Később agyvérzés miatt fel kellett nyitni a koponyáját, nyolc napig kómában volt. Kétoldalú tüdőembóliában szenvedett, majd egy trombózis alakult ki a lábában. A fél oldala és az ujjai lebénultak, az orvosok azt mondták, soha többé nem fog tudni talpra állni, egy százalék esélyt adtak arra, hogy egyáltalán életben marad, de az asszony erősebbnek bizonyult, mint ahogyan azt feltételezték.

"Manapság már bottal járok, de hosszú távra még szükség van a kerekesszékre. Anélkül nem tudok közlekedni, de hála istennek élek. És élni is fogok, ezért mindent meg fogok tenni, harcolok, akármi is lesz. Nekem megadatott, hogy kaptam még egy esélyt az életre. Nekem Tomi ad erőt ahhoz, hogy éljek. Nekem őt meg kell találnom. Addig nem szeretnék meghalni, amíg ő nincs meg és nem tudom meg, hogy mi történt vele. Hogy utána mi lesz velem, az már nem érdekel"

- mondta az asszony könnyek között.

Till Tamás Forrás: Blikk.hu

Eleinte egy környékbeli férfira gyanakodtak, aki

röviddel Tamás eltűnése után megölte a barátnőjét, a holttestet pedig elásta. Sz. János rendőri ráhatásra beismerte a fiú megölését is, ám később visszavonta a vallomását.

A tragédia után Katalinékat telefonon hívták, a vonal túlsó végén egy férfi szólt a kagylóba, aki

közölte, hogy Tomit Spanyolországba vitték el megrendelésre.

– fűzte hozzá Till Mátyás, az édesapa.

"A férjem volt az első számú »gyanúsított«, a rendőrök hosszú időn keresztül figyelték is a mozgásunkat. Szörnyű volt, úgy kezeltek minket, mintha bűnözők volnánk. Másfél év múlva a hazugságvizsgálat tisztázta őt. Még mindig azt mondjuk, hogy a fiunkat elvitték. Nagyon bízom benne és reménykedek, hogy még életben lehet Tamás. Álmomban nagyon sokat beszélgetek vele. Csak egy a probléma, hogy soha nem jutunk a beszélgetés végére, hogy vele mi történt. Sajnos mondhatjuk azt, hogy ez egy rémálom. Az életemet adnám érte, hogy újra láthassam és újra magamhoz ölelhessem"

- mondta az anya.

Forrás: Blikk