A baloldali politikusok mindent elkövetnek azért, hogy a Dunaferr csődbe menjen?

Dunaferr, Dunai Vasmű
Vágólapra másolva!
A kormány célja a nemzetgazdaságilag kulcsfontosságú Dunaferr, és ezáltal több ezer ember munkahelyének megmentése - közölte Panyi Miklós, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.
Vágólapra másolva!

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint a baloldal politikusai azon dolgoznak, hogy a Dunaferr csődbe menjen. Panyi Miklós ezt az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottsága LMP-s elnökének írta, aki testületi ülést hívott össze a környezetvédelmi hatósági szerződésről szóló jogszabályokkal kapcsolatban.

A baloldal célja, hogy a Dunaferr csődbe menjen? Fotó: Pályi Zsófia - Origo

Az államtitkár Keresztes László Lórántnak címzett levelében azt írta: a hatósági szerződés jogintézményét egy, a Gyurcsány-kormány alatt elfogadott törvény vezette be, amely a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szól. Panyi Miklós szerint a hatósági szerződéssel kapcsolatos nyilatkozatok félretájékoztatják a közvéleményt, és "szándékos politikai hisztériakeltés szándékával születtek". Hangsúlyozta:

Panyi Miklós leszögezte: a kormány célja a nemzetgazdaságilag kulcsfontosságú Dunaferr, és ezáltal több ezer ember munkahelyének megmentése. Az államtitkár ezért arra kérte a bizottság LMP-s elnökét, hogy a "baloldalon belüli politikai harcok és a közvélemény szándékos megtévesztése helyett" legyen ebben a kormány segítségére.

Okafogyott

A Fidesz-frakció közleményében jelezte: okafogyottnak tartja a fenntartható fejlődés bizottság szerdára összehívott ülését. A Miniszterelnökség ugyanis a testület valamennyi tagjának írásos tájékoztatást adott a baloldal által vitatott kormányrendeletekről. Azt írták: az ülésen ezért a kormánypártok képviselői nem vesznek részt.