Tovább csökkent az álláskeresők száma

országgyűlés, parlament, pelnáris ülés, Czomba Sándor államtitkár
Vágólapra másolva!
Az ukrajnai háborús nyomás ellenére is javultak Magyarország munkaerőpiaci kilátásai és egy év alatt újabb 10 ezer fővel csökkent az álláskeresők száma. A kormány célja, hogy megóvja a magyar családokat és munkahelyeket.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint továbbra is alacsony a regisztrált álláskeresők száma Magyarországon.

Szeptemberben a háború okozta nehéz gazdasági helyzet ellenére is csupán 227 ezer 871 álláskereső szerepelt a nyilvántartásban.

Czomba Sándor, a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár szerint ez az eredmény az elmúlt három évtized harmadik legjobb adata, egy év alatt újabb 10 ezer fővel csökkent az álláskeresők száma. 400 ezerrel mérséklődött a regisztrált álláskeresők száma és harmadára csökkent a munkanélküliség 2010 óta Magyarországon, a kormány gazdaságnövelő és munkahelyteremtő intézkedéseivel.

Czomba Sándor. Fotó: Hajdú D. András [origo]

Ma már több mint 4,7 millióan dolgoznak. Czomba Sándor hozzátette: 1 millióval dolgoznak többen, mint 2010 előtt.

Ezt az eredményt meg kell őrizni, meg kell védeni a családokat és a munkahelyeket a szankciók káros hatásaitól.

A kormány év végére egy számjegyűre csökkenti az inflációt. Jó úton haladunk, az intézkedéseknek köszönhetően az élelmiszerinfláció már megfeleződött. Az infláció csökkenése megnyitja az utat, hogy újra emelkedjenek a reálbérek, így javuljon a fogyasztás. 2023 az infláció csökkentésének éve, 2024 pedig a gazdasági növekedésé lesz.