A gyerekek reggeliként tekintenek az energiaitalokra

Energiaital, italos  doboz
Vágólapra másolva!
A KDNP új javaslata a gyerekek egészségvédelmét tartja fókuszban. Ha a tervezetet megszavazzák, akkor a 18 éven aluli fiatalok nem vehetnek majd energiaitalt. 
Vágólapra másolva!

Az Országgyűlés elé kerülhet a KDNP képviselőinek javaslata.

A javaslat arra a problémára kívánja felhívni a figyelmet, hogy már az egészen fiatalok körében is elterjedt az energiaitalok rendszeres fogyasztása, ami a pedagógusi visszajelzések alapján hátrányosan hat a diákok koncentrációjára, viselkedésére, sőt a személyiségükre is.

Sok gyerek reggelire is energiaitalt fogyaszt. Forrás: --

Az orvosi vélemények szerint pedig rendkívül káros a rendszeres energiaital fogyasztás, főleg egy fejlődő fiatal szervezetnek – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Simicskó István.

A képviselő kiemelte, hogy az energiaitalok fogyasztása megnöveli a különböző szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát, rendszeres fogyasztásuk függőséghez vezethet, és hosszú távon a pszichés állapotunkra is jelentős hatással lehetnek ezek az italok.

– folytatta a kormánypárti politikus.

A politikus elmondta, hogy a KDNP hisz abban, hogy fiataljaink jelentik a jövőt, ezért minden gyermekvédelméről szóló javaslatot támogatni fognak a parlamentben.

Elmondta, hogy felelősen gondolkodó szülőként arra jutottak, hogy

az energiaitalok forgalmazását és hozzáférhetőségét korlátozni szükséges a 18 év alatti fiataloknak.

Simicsó István szerint minden, gyermekét és unokáját féltő szülő, nagyszülő fel tudja ismerni és mérni a lehetséges kockázatokat. Mint mondta, ők azok, akik a legjobban ismerik gyermekeiket, ők azok, akik a legapróbb változásokat is azonnal észreveszik rajtuk - írta a Magyar Nemzet.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

– hangsúlyozta Simicskó.