A friss Michelin-ajánlást kapó fiatal nő az egyik legsikeresebb budapesti étterem tulajdonos

Poisson-Angeli Barbara,
Vágólapra másolva!
19 évesen saját vállalkozása volt, ma pedig már az egyik legmenőbb éttermet vezeti Poisson-Angeli Barbara. A munkája legújabb elismerése, hogy az étterme Michelin-ajánlást kapott. Az étteremben magyar kistermelők alapanyagait használják, talán ettől is olyan különleges az ételek.
Vágólapra másolva!

A fiatal nőnek, aki korábban a Budapesti Gazdasági Egyetemen végzett három étterme is van Budapesten. Az egyik nemrég Michelin-ajánlást kapott.

Poisson-Angeli Barbara Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Már a tanulás mellett is dolgozott, különböző vendéglátóhelyeken bartender vagy felszolgáló.

És már akkor tudta, hogy az ötleteit, tapasztalatait egyszer kamatoztatni fogja.

Tizenkilenc évesen saját promóciós vállalkozást indított, amely italcégeknek vitt bárpultokat az ország összes szórakozóhelyére.

Ahogy persze az is sokat segített, hogy az anyukája világéletében vendéglátással foglalkozott.

A Twentysix létrehozásakor az vezette, hogy a Király utcai beton- és emberrengetegben meglátott egy kis zöldet, ezért kitalált egy éttermet, ahol égig érő pálmák, futónövények vannak, mint egy oázisban, ahol végre fel lehet lélegezni.

Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Amikor lehetősége adódott a Dohány utcában éttermet nyitni, arra gondolt, hogy

ezen a környéken valami háziasat kell a tányérra tenni, mert a millió kebabos mellett az igazi magyaros ízekre vágyunk.


A Poisson-Angeli Barbarával készült teljes interjút a vg.hu-n olvashatja.