Kigyulladt egy családi ház, egy ember meghalt Tatán

lángok, tűz (illusztráció)
lángok (illusztráció)
Vágólapra másolva!
Egy idős asszony halt meg abban az épületben, amely kigyullat és leégett Tatán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint.
Vágólapra másolva!

Szombaton tizenegy órakor jelezték a katasztrófavédelemnek, hogy leégett egy épület. A Rozgonyi utcában álló családi házhoz riasztott tűzoltók

egy idős asszony holttestére bukkantak a kormos falak között,

ahol egy korábbi tűz nyomait is felfedezték. Megállapították, hogy a konyhában egy négyzetméteren égett a mosogató alatti szemetes, a mosogatószekrény és a környezete is. Hőkamerával vizsgálták át az épületet, így derült ki, hogy tűzoltói beavatkozásra már nincs szükség. Az épület kormost falai alapján

nem zárták ki, hogy füstmérgezés vezetett az asszony halálához.

"Nem kell nagy tűz ahhoz, hogy tragédia történjen. A legtöbb használati tárgyunk, a bútoraink tartalmaznak műanyagot és egyéb szintetikus anyagokat. Ezek égésekor mérgező füst szabadul fel.

Akár egy tenyérnyi tűznél is keletkezhet annyi mérgező füst, ami már végzetes lehet.

A füstmérgezések és komolyabb lakástüzek elkerülése érdekében érdemes otthonra füstérzékelőt vásárolni, ami a tűz keletkezésének legelején jelez, amikor még van idő cselekedni"- fogalmazott Mukics Dániel tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának szóvivője Origónak küldött közleményében, amelyből emellett az is kiderül, hogy a tatai eset körülményeinek tisztázása érdekében vizsgálat indult.