Verte, dolgoztatta és megalázta a gyerekeit egy esztergomi házaspár

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
A férfi nem szerette a nő korábbi kapcsolatából született két fiát és lányát. A fiúkat rendszeresen megverte, a verések után nem mehettek ki a házból nehogy kiderüljön, hogy mit tett. A kislányt folyamatosan dolgoztatták, aki emiatt elaludt az iskolában.
Vágólapra másolva!

A többszörösen büntetett előéletű férfi és a felesége együtt nevelték a nő korábbi házasságából született két fiát és lányát, majd a közös három gyereküket. A férfi a kezdettől fogva nem szerette a fiúkat, 2018 és 2022 között többször is megverte őket, ököllel ütötte, megfejelte őket, valamint

olyan is előfordult, hogy a padlőre kellett feküdniük, majd a férfi bakanccsal megrugdosta őket.

A gyerekek a verések után napokig nem mehettek ki a házból, nehogy a férfi lebukjon.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ebben az időszakban a férfi úgy büntette meg a gyerekeket, hogy a falhoz kellett állniuk, a fejükre tettek egy pohár vizet, amiből ha kilöttyent, akkor a férfi ököllel megütötte a fejüket. A férfi 2022 márciusában a lépcsőbe verte bele az egyik gyerek fejét.

Ezen felül a férfi rendszeresen verte a feleségét is a gyerekek előtt, ököllel ütötte, rugdosta és le is köpte.

Akkor sem kegyelmezett neki, amikor terhes volt, az egyik esetben olyan brutálisan megverte, hogy kórházba kellett vinni.

A nő korábbi házasságából született kislányának az volt a feladta, hogy a házaspár közös gyerekeit gondozza. Fürdette őket, éjjel ő kelt fel hozzájuk, játszótérre vitte őket. Emellett a házimunkában is részt kellett vennie, takarított, főzött és mosott, miközben a nő sok esetben az ágyban feküdt és tévézett.

A lány emiatt annyira fáradt volt, hogy az iskolában állva, vagy a padra dőlve elaludt.

A nő 2018 és 2022 között többször is megverte a lányt. Felpofozta, ököllel ütötte, seprűnyéllel verte, de olyan is előfordult, hogy a hajánál fogva lerántotta a földre és megrugdosta.

Kiskorú veszélyeztetése és kapcsolati erőszak miatt indult eljárásban az előkészítő ülésen a férfi nem tett beismerő vallomást, ezért az ő ügyében tárgyalást fognak tartani. A nő azonban beismerő vallomást tett, ezért a bíróság 2 év felfüggesztett börtönre ítélte.

A három gyerek esetében megszüntették a szülői felügyeleti jogát, valamint eltiltották minden olyan foglalkozástól, ahol gyerekekkel foglalkozhatna – írja a Tatabányai Törvényszék.