Benkő Péter: Aki azt mondja, hogy most diktatúra van, az hazudik – videó

Benkő Péter
Vágólapra másolva!
Benkő Péter színművész a Tablinumnak adott interjújában kifejtette, hogy senkinek nem kell félnie Magyarországon, bármilyenek is legyenek a politikai nézetei. Egy színésznek nem viheti előre a karrierjét a politika, csak saját maga. Ezen felül hozzátette, aki azt mondja, hogy diktatúra van Magyarországon, az hazudik.
Vágólapra másolva!

Benkő Péter a közéleti, társadalmi szerepvállalással kapcsolatban elmondta az interjúban, hogy nem ért egyet a hárító magatartással, valamint véleménye szerint

aki most azt mondja, hogy diktatúra van Magyarországon, az hazudik.

Meggyőződése, hogy sem neki, sem másnak nincs oka félni Magyarországon. Se jobboldalinak, se baloldalinak. Egy színész mindenkinek dolgozik, de nagyon határozott véleménye kell hogy legyen arról a világról, amiben él. A színész hozzátette, hogy a politika nem viheti előre egy színész karrierjét, csak önmaga.

"Az emberiségnek a legtöbbet az orvosok és embermentők adnak, és ez ugyanúgy hivatás. Mentik az ember fizikai és szellemi életét. A művészek mentik az emberek többnyire szellemi életét, de azzal fizikálisan is, mert aki szellemileg rendben van, az rendben van fizikálisan is" – mondta Benkő Péter a Tablinum interjúban.

Az ember muszáj, hogy elmondja a véleményét abban a társadalomban, amiben él.

A színész bevallása szerint a 76 éve alatt most élt először olyan politikai szituációban, ami a nemzete, ő, és az egész ország léte és gyarapodása felé törekszik.

A nemzet érdekében történik a fejlődés, ahogyan az is, hogy Magyarország nem vesz rét a háborúban.

– mondta a színész, majd hozzátette, hogy elismeri mindenki politikai nézetét, csak az ne az ember és a nemzet ellen történjen.