Nagy a baj: hatalmas tűz pusztít egy műanyagfeldolgozó üzemben, Vas vármegyében - videó

tűz, műanyag, Szemenye,
Vágólapra másolva!
Mint ahogy korábbi cikkünkben írtuk, kigyulladt tegnap este egy műanyagfeldolgozó üzem a Vas vármegyei Szemenye határában. A tűz mintegy ötezer négyzetméteren terjedt el, és a tűzoltók ezekben a percekben is próbálják elfojtani a lángokat. 
Vágólapra másolva!

A korábbinál kisebb területen, de még mindig ég az a tűz, amely hétfőre virradó éjszaka ütött ki a Vas vármegyei Szemenye határában, a 8-as főút mellett, egy műanyag hulladékokat feldolgozó telepen. Bálákban, négy-öt méter magasra felhalmozott hulladék gyulladt meg - írta a Vaol.

A tűz mintegy ötezer négyzetméteres területen pusztított,

a tűz és a füst több tíz kilométerről is látszott, még Szombathelyről is.

A portál úgy tudja, a lángokat rendőrök vettek észre, ők riasztották a tűzoltókat. A helyszínre több vármegye tűzoltói érkeztek ki, többek között, Szombathely, Sárvár, Körmend, Vasvár, Zalaegerszeg, Ajka, Keszthely, Győr, Hosszúpereszteg, Rum, Kám tűzoltói is részt vesznek az oltásban.

A tűz eloltását a Győrből érkező por-hab konténer fogja segíteni, illetve több erőgép is a helyszínen dolgozik.

A Zala vármegyei katasztrófavédelmi mobil labor is a helyszínen van, a környező településeken végeznek levegőminőségi méréseket, az oltást előbb a Vas vármegyei katasztrófavédelmi szolgálat irányította, később a vasi katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatóhelyettese vette át az oltási munkálatok vezetését.

Az oltási munkálatok várhatóan a hétfői napon még hosszú ideig el fognak tartani.