Gulyás Márton a Hamász terroristái mellé állt és Izraelt gyalázza

A Hamász terroristái
Vágólapra másolva!
Gyalázatos műsort készített Gulyás Márton szélsőbaloldali aktivista és szerkesztősége, a Partizán az izraeli terrortámadásról. Ahogy azt a kommunistáktól megszoktuk az elmúlt évtizedekben: az arab terroristák mellé álltak. A Mozgástér blogon erről írt Békés Bence.
Vágólapra másolva!

A Magyar al-Dzsazíra című írás végig veszi, mi minden nem érdekelte Gulyás Mártont és társait:

"Nem tudott reakciót kicsikarni belőlük az a napokig tartó, céltudatos akciósorozat, amelyben fegyveresek kifejezetten civilekre vadásztak. Méghozzá olyan sikerrel, hogy a második világháború óta eltelt évtizedek egyik legjelentősebb terrorakciójaként vonult be máris a jelenkori történetírás lapjaira.

Özönlöttek a hírek, a közösségi oldalakon a terroristák által feltöltött videók, elborzasztó és szívet tépő jelenetek százai, de nem, nem, nem és nem; Gulyás mindezzel nem volt hajlandó foglalkozni.

Majd, amikor már bőven érkeztek beszámolók az izraeli válaszcsapásokról és a Gázai övezet blokádjáról, az egyik kórházat ért találatról és palesztin áldozatokról, akkor már elérte Gulyás érzékenységi küszöbét a konfliktus. Ettől a pillanattól kezdve értette, hogy neki is van dolga az üggyel, így végre csinált egy műsort a témának. És amikor megnézte az ember ezt a 3 és fél órás élő közvetítést, akkor már tudta, hogy eddig miért nem foglalkozott a Partizán a zsidó áldozatokkal, az izraeli civilek elleni brutális támadással. Nagy jóindulattal lehet azt mondani, hogy tapintatból várt Gulyás néhány napot, pontosabban közel két hetet, de valószínűleg közelebb járunk az igazsághoz, ha úgy fogalmazunk,

Gulyás a maga szempontjából okosan döntött, mert ha korábban képviseli ilyen egyoldalúan a palesztin narratíva melletti kiállást, akkor sokkal ízléstelenebbnek, kegyeletsértőbbnek tűnik majd részéről az európai baloldal unásig ismételt propagandája.

Egész egyszerűen Gulyás megvárta, hogy legyenek palesztin halottak is, hogy mögéjük bújva, őket felhasználva mondhassa el azt, amit üzenni akart a közvélemény felé.

Ne gondoljuk, hogy Gulyásnak nincsenek érzelmei. A 3 órán és 27 percen keresztül zajló élő közvetítés alatt több ponton is előbuggyan belőle az indulat, amely kizökkentette a tárgyilagos műsorvezetői szerepből. De azt se gondoljuk, hogy az az izraeli testvérpárról és a szüleikről szóló, terroristák által készített és feltöltött videó zökkenti ki őt a szerepéből, amelyben a 8-10 év körüli gyerekek zokogva kérdezik a terrorista patkányoktól, hogy miért kellett megölni a nővérüket, hiszen még csak 18 éves volt, miközben mutatnak a szomszéd szoba felé. Az apa mögöttük ül lehajtott fejjel, gyászolja a gyermekét és valószínűleg tudja, hogy ezt a rémálmot ők sem fogják túlélni. De nem is az a kép rázza meg Gulyást, amelyen az egyik terrorista egy 'ellenséges' csecsemőt tart a kezében, úgy pózol a kamerának. Nem, nem azok a képsorok érték érzékenyen Gulyást, amelyeken hosszan mutatják, ahogy az utcán halottak tucatjai hevernek mindenfelé.

Az a történet sem okozott neki különösebb megrendülést, amelyben három pici gyerek némán lapít egy szekrényben 5 órán keresztül, miután hallották, ahogy a szobában a szüleiket kivégezték.

A fiatal, 20 év körüli lány világot bejárt iszonyata sem hatja meg, ahogy nem is a profi terroristák, hanem Gáza egyszerű fiai rángatják fel egy motorkerékpárra, hogy zsákmányként átvigyék a határon. Vagy a másik elhíresült képsor sem érinti kényelmetlenül Gulyást, amelyben egy halott fiatal lány fekszik kifacsart végtagokkal egy terepjáró platóján, rajta egy hóhér bakancsos lába pihen, és ahogy hajtanak be vele Gázába, a nép tolong, hogy az élettelen testet leköpdössék, ütlegeljék. És az sem okozója Gulyás kilengő kedélyállapotának, amikor egy élő, fiatal lányt rángatnak ki az autó csomagtartójából, egy gyáva, mocskos állat a hajánál fogva cibálja, miközben látszik, hogy a lábai között ömlik a vér, mert valószínűleg brutális módon megerőszakolták. Higgyék el nekem, még nagyon hosszan tudnám sorolni mindazt a borzalmat, ami Gulyást nem érintette meg, így a témában készített egyetlen műsorában sem kapott publicitást".

Egy felháborítóan ízléstelen táblázatot azonban közöltek Gulyásék, mint egy sportesemény közvetítésében, hogy mennyi a sérült és a halálos áldozat.

"Tulajdonképpen ez a táblázat Gulyás magyarázata arra, hogy

miért nem adta és adja meg az újságírói végtisztességet a palesztin terrortámadás zsidó áldozatainak.

A műsor további részében kapott publicitást rengeteg csúsztatás, ellenőrizetlen, kétes eredetű adatok kétség nélkül való elfogadása és kinyilatkoztatása, míg a másik - izraeli - oldalról érkező megalapozott információk eltagadása, elmaszatolása, megkérdőjelezése, elképesztő és feloldás nélküli ellentmondások, amelyek mind-mind arra mutattak, hogy ezt Izrael magának köszönheti" -

írja a Mozgástér blog.