Folyamatosak a razziák a déli határnál, a szerb rendőrség helikoptereket is bevet

Horgos, menekültek, 2015.09.16.
Horgos, 2015. szeptember 16. Egy férfi kővel a kezében a Horgos-Röszke határátkelőhelynél, ahol migránsok tüntetnek a magyar oldalon álló rohamrendőrökkel szemben, a magyar-szerb határ szerbiai oldalán 2015. szeptember 16-án. A magyar rendőrök könnygázt és vízágyút is bevetettek az őket dobáló illegális bevándorlókkal szemben. MTI Fotó: Sóki Tamás
Vágólapra másolva!
Tovább folytatódik az összehangolt rendőrségi akció Szerbiában, a magyar határ közelében. Már több mint ezer illegális bevándorlót gyűjtöttek be, akiknél fegyvereket és lőszereket is találtak. A razzia azután indult, hogy több bevándorló is meghalt Horgoson egy fegyveres leszámolásban. Az egyre súlyosbodó migrációs helyzet ellenére Brüsszel még mindig a kötelező szétosztást támogatja, és migránsgettókat hozna létre Magyarországon - írja a Híradó.
Vágólapra másolva!

A rendőrségi helikopterek naponta többször átfésülik a horgosi erdőket. A levegőből is kutatnak a migránsok után. Ha mozgást észlelnek, azonnal jelzik. A gépkarabélyos katonák pillanatok alatt megérkeznek a helyszínre. Minden illegális bevándorlót begyűjtenek. A szerb speciális egységek napok óta állomásoznak a magyar határ közvetlen közelében. Azután indítottak összehangolt akciót, hogy migráns- és embercsempészbandák megint egymásra lőttek. A tűzharcban hivatalosan három illegális bevándorló halt meg. Tarthatatlanná vált a helyzet, az embercsempészbandák átvették az uralmat – állítják a horgosiak, akik szerint a mostani razzia nem jelent megoldást a migrációs problémákra.

– mondta egy helybéli. Az összegyűjtött migránsokat a szabadkai befogadóközpontba viszik, ami teltházzal üzemel. Ki-be járnak a bevándorlók, a közelben pedig már megjelentek a taxisok is.

A kép illusztráció. Forrás: MTI/Sóki Tamás

– mondta Loboda Árpád tudósító. Özönlenek az illegális bevándorlók Európába. A balkáni útvonal mellett a Földközi-tengeren át is már milliók jöttek.

Brüsszel új migrációs paktumának értelmében Magyarországnak be kellene engednie az illegális bevándorlókat.

Az Európai Unió a migránsok kötelező szétosztására kötelezné a tagállamokat. A migrációval járó veszélyekre figyelmeztetett Orbán Viktor múlt heti rádióinterjújában. A miniszterelnök hangsúlyozta: illegális bevándorlók tízezreit telepítenék át hazánkba.

– fogalmazott a miniszterelnök. Orbán Viktor leszögezte: nem engedünk a brüsszeli nyomásnak. Ahogy eddig, úgy ezután sem lesznek migránsgettók Magyarországon. A miniszterelnök közölte azt is: hamarosan újabb nemzeti konzultációt indít a kormány, amelynek egyik témája a bevándorlás lesz.