Továbbra is védi a rezsicsökkentés a magyarokat az energiaárak emelkedésétől

A Fidesz tisztújító kongresszusa Budapesten, Hungexpo, 2021.11.14.
Budapest, 2021. november 14. Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke beszédet mond a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Brüsszel meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést, mert akkor lehet szabadon nyomni a piaci árakat – jelentette ki a rezsicsökkentésért felelős kormánybiztos a Hír TV műsorában. Németh Szilárd a Bayer-show vendégeként hozzátette: Európában mindenhol emelték az energiaárakat, de a rezsicsökkentés a magyarokat megvédte.
Vágólapra másolva!

Mint ismert, tavaly nyáron a kormány rendkívüli intézkedésekkel biztosította, hogy az országnak legyen elég energiája télen is, a rezsicsökkentés pedig fenntartható maradjon.

A háztartások háromnegyedét továbbra is 100 százalékban védi a rezsicsökkentés

- közölték, hozzátéve: csak az átlagon felüli többletfogyasztás után kell piaci árat fizetni. Míg Európában a villanyáram ára átlagosan két és félszeresére nőtt, a háztartási gáz ára pedig három és félszeresére, a kormány intézkedése megvédte a magyarokat.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke a HírTV műsorában közölte:

- írta meg a Magyar Nemzet.

A politikus hozzátette: a mostani helyzetben az a legfontosabb, hogy a magyar érdekeket megvédjék.

Németh Szilárd hangsúlyozta: a magyar érdeket kell képviselni, a magyar emberek az elsők Magyarországon. Mint mondta, a gáz, a villany, a távfűtés; az, hogy télen mindenki melegben legyen, mindenki tudjon mosni, főzni,

az nem ideológiai duma kérdése, hanem az a valóság kérdése, az egy fizikális kérdés.

Van gáz vagy nincs gáz? Ha van, meg tudjuk-e fizetni, vagy nem tudjuk megfizetni? Hozzáfér mindenki, vagy nem fér hozzá? – mutatott rá kérdéseivel a kormánybiztos.