Orbán Viktor: A növekvő migrációs nyomás miatt idegenrendészeti szigorításra van szükség

ORBÁN Viktor, Miniszterelnöki interjú a Kossuth Rádióban
Budapest, 2023. november 10. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2023. november 10-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Idegenrendészeti szigorításra van szükség a növekvő migrációs nyomás miatt - jelentette ki a miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor az interjúban azt mondta, a jelenleg hatályos magyar szabályozás jól kezelte a 2015-ös migrációs válságot, a Brüsszellel vívott csatáknak jó eszköze volt, de a migrációs nyomás nő, ezért szigorítani kell a jogszabályon.

Hozzátette:

Orbán Viktor azt mondta, a céljuk az, hogy mindenkiről lehessen tudni, aki Magyarországon van, milyen jogcímen, mennyi ideig tartózkodhat itt, mert "egyébként ellopják tőlünk az országot".

Magyarország a magyaroké, a munkahelyek a magyarokat illetik meg, a szabályokat, hogy hogyan élnek ebben az országban, a magyaroknak kell meghatározniuk - fogalmazott; jelezve, a törvényjavaslatot még idén elfogadja a parlament.