Hiába etették a Tarnazsadányban meghalt kisbabát az édesanyja szerint

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés ügyében nyomoz, mert néhány napja reggel holtan találtak egy kislányt az ágyban Tarnazsadányban. Az első információk szerint a szülei valószínűleg halálra éheztették a kisgyereket, alultáplált volt. Most megszólalt az öt hónapos kisbaba édesanyja.
Vágólapra másolva!

"Dehogy éheztettük, rendesen tápláltuk, de alig akart enni" - mondta az édesanya.

"Úgy kellett belé diktálni az ételt, de szinte alig fogyott valami a cumisüvegből, amit pedig megevett, azt is kihányta. Egy ideje már különleges, diétás tápszert adtam neki, de az sem használt." - mondta a nő.

Az anya állítása szerint többször járt a gyerekkel orvosnál, a védőnőtől is tanácsot kért - pont ő javasolta a speciális tápszert.

A baba azonban ettől sem fejlődött, mindössze három kilós volt, amikor meghalt.

"Jövő héten kellett volna mennünk a kórházba kivizsgálásra, akkorra volt időpontunk" - az anya szerint az orvos és a védőnő is látta, hogy nincs rendben valami a babával, de nem tudták megmondani, mi a baj.

- mutatott magyarázóan a saját mellkasára.

"Az orvos szerint sérve is volt, de szerintem az valami más lehetett, mert az egész hasa fel volt" dagadva.

A család most a boncolás eredményét várja. Állításuk szerint ők nem éheztették a kisgyereket, gondoskodtak róla - írja a Blikk.

A település polgármestere, Koczka Ferenc is azt vallja, hogy a vizsgálat lezárultáig még minden csak találgatás, hiszen hivatalosan nem lehet tudni a halál okát.

"A kisgyerek fejletlenebb volt az átlagnál, ez biztos. A halál okát azonban pontosan nem lehet tudni. Jól ismerem a családot, az átlagnál szegényebbek, de próbálnak mindent megtenni, az apa és az anya is dolgozik. A településen most sokan összefogtak értük, próbálunk segíteni nekik ebben a rettenetes helyzetben" - mondta a polgármester.