A kormány nem fogja hagyni, hogy Karácsony Gergely politikai játszmákra használja az emberek ivóvízellátását! - videó

Fővárosi Vízművek, víziközmű, víz, ellátás, vízellátás, illusztráció
Female Hand On The Handle Of A Chrome Faucet With Running Water
Vágólapra másolva!
Czepek Gábor a kormány nevében találkozóra hívta a Fővárosi Önkormányzat képviselőit, miután a budapesti városvezetés az agglomerációs vízszolgáltatás elzárásával fenyegetett. Az Energiaügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára Tüttő Kata főpolgármester-helyettessel és a Fővárosi Vízművek Zrt. vezetőivel tárgyalt – írja az Energiaügyi Minisztérium közösségi oldalán. Czepek Gábor, az  Energiaügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára leszögezte, hogy törvénymódosítási lehetőségre is felkészültek az egyoldalú felmondás esetében. A kormány nem fogja hagyni, hogy Karácsony Gergely politikai játszmákra használja a környező településen élők ivóvízellátását! – hangsúlyozta az államtitkár.
Vágólapra másolva!

— A Karácsony Gergely által vezetett Fővárosi Önkormányzat 150 ezer, Budapest vonzáskörzetéből élő embert azzal szembesített, hogy felmondja a vízszolgáltatási szerződéseket és elzárja előlük az ivóvizet — mondta Czepek Gábor, az Energiaügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára a Minisztérium közösségi oldalára feltöltött videójában.

A lakosságot végzetesen megfenyegették Karácsonyék Forrás: Shutterstock

– hangsúlyozta az államtitkár.

A kormány nem fogja hagyni, hogy a főpolgármester talán önszántából, talán megrendelésre, akár Gyurcsány Ferencére, a lényegen nem változtat, hogy politikai játszmákra használja a környező településen élők ivóvízellátását – szögezte le Czepek.

Mint mondta, családoknak ugyanis alaptörvényben garantált joguk, hogy ivóvízhez jussanak, ezenkívül elemi szükségletük is.

– hívta fel a figyelmet.

Kiemelte: ennek árát nem lehet más településen élőkkel megfizettetni. Mint leszögezte, a Fővárosi Önkormányzat Magyarország leggazdagabb önkormányzata. A tulajdonában álló fővárosi vízművek állapota pedig kedvezőbb, és így mozgástere is nagyobb számos más települési szolgáltatóénál. Mégis a budapesti városvezetés az egyetlen, amelyik a víz elzárásával fenyeget.

Az Energiaügyi Minisztérium ezért felelősségteljes hozzáállást kér a Fővárosi Önkormányzat vezetőitől.