Novák Katalin fogadta az olasz képviselőház elnökét

NOVÁK, Katalin,  2023. november 6., Demográfiai, Kerekasztal, alakuló,  ülés, Sándor, palota,
Budapest, 2023. november 6. Novák Katalin köztársasági elnök, a testület elnöke a Demográfiai Kerekasztal alakuló ülésén a Sándor-palotában 2023. november 6-án. Az államfő által életre hívott Demográfiai Kerekasztal célkitűzése, hogy Magyarország csökkenő népességű országból növekvő népességű országgá tudjon válni. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Ma egy régi baráttal, Lorenzo Fontanával, az Olasz Köztársaság Képviselőházának elnökével találkoztam. Fontos, hogy a hasonló gondolkodású nemzetek között − mint Olaszország és Magyarország − erős szövetség legyen − írta az Instagramon Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke a fotók mellé. Az olasz politikust Novák Katalin a Sándor-palotában fogadta. Hangsúlyozta, hogy „ma ugyanúgy harcolunk a családi értékekért, mint tettük ezt sok évvel ezelőtt". A bejegyzésben kitér arra is: a találkozón szó esett az Európai Unió bővítésének kérdéseiről és a terrorizmus elleni küzdelemről is.
Vágólapra másolva!

Lorenzo Fontana valóban kitűnő kapcsolatot ápol Novák Katalinnal, hiszen sokat dolgoztak együtt a múltban - írja a Magyar Nemzet. A portál szerint 2019. március 30-án Veronában megrendezett Családok Világkongresszusán felszólaló Novák Katalin mellett Fontana is részt vett az eseményen családügyi miniszterként. Majd nem sokkal később, 2019. szeptember 24-én Novák Katalin családokért és ifjúságért felelős államtitkárként az Emberi Erőforrások Minisztériumának Család díjával tüntette ki az olasz politikust.