Brüsszel a rossz döntéseket próbálja meg lenyomni az emberek torkán

Nemzeti konzultáció, 2022.10.14., európai uniós szankció, Budapest, posta, kézbesítés
Budapest, 2022. október 14. Az európai uniós szankciókról szóló nemzeti konzultáció kérdőíveit kézbesíti egy postás Budapesten 2022. október 14-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
A nemzeti konzultáció egységet és erőt teremt, ne táncoljunk úgy, ahogy Brüsszelben fütyülnek - mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP képviselője napirend előtti felszólalásában.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években folyamatosan támadtak minket Brüsszelből, mert védtük a magyar érdeket és szuverenitást - mondta Nacsa Lőrinc napirend előtt. A rossz döntéseket megpróbálják lenyomni az emberek torkán, de most a magyaroknak lehetősége van arra, hogy állást foglaljanak ezekben a kérdésekben - tette hozzá a KDNP képviselője.

Brüsszel célja a rezsicsökkentés, a kamatstop és az extraprofitadó eltörlése - hívta fel a figyelmet Nacsa.

Brüsszel a gyermekvédelmi törvény miatt tartja vissza a nekünk jogosan járó uniós forrásokat - tette hozzá. Olyan fontos kérdésekről szól a nemzeti konzultáció, amelyekről ha nem mi döntünk, akkor veszélybe kerül a jövőnk, és a szuverenitásunk - mondta Nacsa. Gyurcsányék most is megtámadták a konzultációt.

Kiderült, miért fontos a nemzeti konzultáció Forrás: MTI / Balogh Zoltán

Dömötör Csaba minderre azt válaszolta, hogy Brüsszel továbbra is azt várja, hogy küldjünk fegyvereket Ukrajnának. Alex Soros tárgyalásokat folytatott Kijevben, és minden arra utal, hogy Ukrajna teljes jogú tagságát készítik elő, és ez épp elég ok arra, hogy ez a kérdés szerepeljen a konzultációban - tette hozzá a kabinetiroda államtitkára.

Karácsonyig minden háztartás megkapja a konzultációs íveket, és január 10-ig lehet válaszolni.

Leszakad a plafon

Tényleg a plafon leszakad, a maguk kormányzása alatt teljesen lenullázták a magyar honvédséget, míg most végre elindultak a szükséges fejlesztések - így reagált Dömötör Csaba Vadai Ágnes (Gyurcsány-párt) felszólalására. Amikor Önök kormányoztak, akkor a regisztrált bűncselekmények száma duplája volt a mostaninak. Amikor a határzárat megépítettük, akkor átvágták a határzárat, majd pedig megszavazták a kötelező kvótát - sorolta a Miniszterelnöki kabinetiroda államtitkára.

Dömötör felhívta a figyelmet arra is, hogy semmilyen segítséget nem kapnak a Gyurcsány-párttól a mostani válságos helyzetben.