Lövöldözés volt a VII. kerületben - videó

Vágólapra másolva!
A budapesti férfi az apja halála után nem jelentette be annak fegyvergyűjteményét a hatóságoknál, pedig nem is volt hozzájuk engedélye. Tavaly szeptemberben részegen, bedrogozva megfogta az egyik fegyvert és bement a belvárosba, majd a VII. kerületi Kertész utcában lövöldözni kezdett.
Vágólapra másolva!

A férfi apja az élete során fegyvereket, lőszereket és különböző közelharci fegyvereket gyűjtött, ezért többféle pisztoly, puska és fegyver volt a XIX. kerületi otthonában. Ezeknek csak egy részére volt engedélye, a többi illegálisan tartotta.

Az apja halála után a férfi legkésőbb tavaly szeptemberben tudomást szerzett a gyűjteményről, amiket

nem jelentett be a hagyatéki eljárásban, valamint a hatóságoknak sem jelentette, pedig neki sem volt azokhoz engedélye.

Tavaly, szeptember 2-án a férfi drogozott és alkoholt ivott, majd megfogta az egyik fegyvert és a hozzá tartozó lőszereket és elindult a belvárosba.

Pár órával később, már másnap hajnalban a VII. kerületi Kertész utcában elővette a fegyvert, és egyszer a levegőbe lőtt, egyszer pedig a földbe.

Ezek után tovább ment, a tárat kivette a fegyverből. Egy söröző előtt, a vendégek közelében megint megpróbált a levegőbe lőni, de ez nem sikerült neki.

A történtek után két szemtanú hívta a rendőröket, majd követni kezdték a férfit, aki ezt észrevette, ezért

az egyikük irányába lőtt a töltetlen fegyverrel.

A szemtanúk azonban tovább követték. Emiatt a férfi összeveszett velük, majd az egyiküket úgy kergette, hogy közben ráfogta a fegyvert.

Amikor a férfi észrevette a rendőröket, a fegyvert a kukába dobta. A rendőrök ezt azonban megtalálták, ahogy a zsebében lévő lőszereket is. Ezek után házkutatást tartottak nála, és

megtalálták a többi fegyvert és lőszert is.

Az ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel, valamint fegyveresen elkövetett garázdasággal vádolja a férfit – írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.