Igazi téli időjárás lesz a hétvégén

időjárás szél szeles eső esős ősz tavasz
Hétfőn szeles, esős idő várható, a jövő hét első felében komoly lehűlés várható. A jövő hétvégére ismét tavaszias időt jósolnak.
Vágólapra másolva!
A Köpönyeg.hu előrejelzése:
Vágólapra másolva!

Szombat
Markáns hidegfront érkezik, útját erős, néhol viharossá fokozódó északnyugati szél jelzi. Elszórtan alakul ki zápor, hózápor, jégdara zápor. Néhol hózivatar is kitörhet. +5 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap
Felhőátvonulások lesznek elszórt hózáporral, havas eső záporral. A reggeli órákban délnyugaton kisebb havazás is kialakulhat. A legtöbb napsütés a középső tájakon lehet. Télies idő várható reggel országos faggyal, délután 0-5 fokos értékekkel.

Hétfő
Nyugat, délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Délen eső, zápor, északon elszórt hózápor, hószállingózás fordulhat elő. 0 és +7 fok között valószínű a hőmérséklet. A délnyugati szél délen megélénkül.

Kedd
Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható csapadék: nagyrészt eső, de az Északi-középhegység környezetében havazás várható. Délutántól ismét egyre nagyobb területen lehet szilárd halmazállapot. Az északi szél egyre inkább megerősödik. +3, +4 fok ígérkezik.

Szerda
Eleinte borongós időre van kilátás egy-egy hózáporral, majd csökken a felhőzet. Többfelé lesz erős az északnyugati szél. A fagyos reggel után délutánra is csak +1 fok köré melegszik a levegő.