Embercsempészeket irányított egy algériai migráns

Vágólapra másolva!
A Budapesten élő algériai férfi a Szerbiából és Hollandiából irányított embercsempészbanda magyarországi fuvarjait szervezte. Fél év alatt legalább 78 migránst csempészését szervezte meg Magyarországon keresztül.
Vágólapra másolva!

Az algériai férfi 2021 januárjában, egy arab férfi megbízásából csatlakozott a Szerbiából és Hollandiából irányított embercsempészbandához. A tagok egymással együttműködve a migránsok toborzását, az országhatárokon történű illegális átjutást és a továbbszállítást szervezték.

A férfi első feladata az volt, hogy három migránst vigyen el az ország nyugati határához, amit meg is tett.

Forrás: Ügyészség.hu

Ezek után magasabb szintű koordináló feladatai lettek a bandában. Sofőröket szervezett be, akiknek a fizetés mellett üzemanyagra is adott pénzt, valamint telefont is kaptak tőle. A társaival egyeztette a a csempészések időpontját, a migránsok számát, valamint a bérlésre alkalmas autókat és azok bérleti díját. Azért, hogy ne bukjanak le, a csempészés közben szakaszosan küldték a sofőröknek a felvételi és kirakási helyszínek GPS koordinátáit.

A sofőröknek videót kellett csinálniuk a migránsoknak azért, hogy bizonyítsák a sikeres csempészést.

Forrás: Ügyészség.hu

Az algériai férfinak 2021 júniusában az egyik honfitársa is segített annak ellenére, hogy őt 2019 novemberében két évre kiutasította az országból a bíróság.

Azért, hogy a személyazonosságát leplezze, hamis francia igazolványt csináltatott.

Az elfogásakor a rendőröknek is ezzel igazolta magát.

Két magyar sofőr mellett egy török férfi is segített migránsokat csempészni, mert tartozott az algír férfinak.

A férfi fél év alatt legalább 78 migráns csempészésének a megszervezésében vett részt. Ezzel 3,6 millió forintot keresett.

Az ügyészség mindhárom férfit, az algériai férfit mint irányítót, bűnszervezetben elkövetett embercsempészéssel vádolja.

Ahogy azt korábban megírtuk, a migránsok egyre erőszakosabban akarnak átjutni a déli határon. Szeptemberben gépfegyveres bűnözők másztak át a kerítésen, Horgosnál pedig migránsbandák lövöldöztek egymásra, az M5-ös autópályán pedig autóból lövöldöztek rendőrökre az embercsempészek tavaly novemberben.