A kormány nem a segélyezésben, hanem a gondoskodó államban hisz

ORBÁN Viktor; SEMJÉN Zsolt, ORBÁN Viktor,  Országgyűlés, Orbán Viktor,  Orbán Viktor miniszterelnök, Parlament, 2022.09.26.
Budapest, 2022. szeptember 26. Képviselők az Országgyűlés plenáris ülésén az őszi ülésszak nyitónapján 2022. szeptember 26-án. Középen Orbán Viktor miniszterelnök, a kormányfő mellett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b). MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A kormány beruházásösztönző politikájának köszönhető, hogy több mint egymillió munkahely jött létre, ráadásul a franciáknak, az olaszoknak, és a németeknek kellenek az akkumulátorgyárak, és klímabarátnak nevezik őket - minderről Menczer Tamás beszélt hétfő az Országgyűlésben.
Vágólapra másolva!

A családpolitika elsősége megkérdőjelezhetetlen a kormányzat számára, mi nem elveszünk a családoktól, hanem igyekszünk évről évre többet adni - mondta Vitályos Eszter Szabó Tímea (Párbeszéd) felszólalására. Mi nem a segélyezésben, hanem a gondoskodó államban hiszünk, és ennek eredményeként mára több mint 4,7 millióan dolgoznak - tette hozzá a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára. Szólt arról is, hogy eddig 23 ezer olyan szülő otthonteremtését segítette a CSOK, akik egyedül nevelik a gyermeküket.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Sajnálatosan nem arra buzdít, hogy fontos dolgokban mondják el a magyar emberek a véleményüket a sorsfordító kérdésekről a nemzeti konzultációban - így reagált Menczer Tamás Ungár Péter (LMP) napirend előtti felszólalására. Ön kritizálja a kormány azon politikáját, hogy külföldi beruházások érkeznek az országba, ráadásul annak a baloldali összefogásnak volt a része, amely csődbe vitte az országot - tette hozzá a kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkár. Menczer felhívta a figyelmet, hogy a kormány beruházásösztönző politikájának köszönhető, hogy több mint egymillió munkahely jött létre. Szólt arról is, hogy a franciáknak, az olaszoknak, és a németeknek kellenek az akkumulátorgyárak, és klímabarátnak nevezik őket, míg az LMP támadja azokat.