Ütötte-verte terhes élettársát egy agresszív, drogos férfi

Müller Péter: "Ezért verjük, s alázzuk meg a nőket" erőszak bántalmazás megver
Vágólapra másolva!
A féltékeny, rendszeres drogfogyasztó férfi közel egy éven keresztül kínozta és terrorizálta barátnőjét, beleértve azt az időszakot is, amikor a nő terhes volt. Ennek ellenére az annyira ragaszkodott hozzá, hogy még ezt is elnézte neki. Végül a bíróság letartóztatta az agresszív férfit, aki hosszú évekig börtönben maradhat.
Vágólapra másolva!

A férfi és élettársa egy Hajdú-Bihar vármegyei településen laktak egy házban, két gyerekük született 2020-ban és 2021-ben.

A férfi féltékenysége, és a drogozás miatt agresszívan viselkedett élettársával, akit 2020 augusztusától 2021. június 26-ig rendszeresen terrorizált és megvert.

A nő mindezek ellenére nagyon ragaszkodott hozzá, ezért hosszú ideig eltűrte, hogy a férfi így viselkedett vele.

A férfi agressziója 2021. március 11-én addig fajult, hogy rendőröknek kellett közbelépnie. A rendőrök ekkor a nőt és kiskorú lánygyerekét elvitték a lakásból, hogy a gyerekkel együtt a szüleihez tudjon költözni. Pár nappal később azonban a nő visszaköltözött élettársához. A bántalmazások folytatódtak, 2021. április 10-én a férfi összeveszett a nővel, aki ekkor 24 hetes terhes volt, mert zavarta az elsőszülött gyerekük sírása.

A veszekedés közben a férfi a nőt több helyen kikarmolta és ököllel szemen ütötte,

amivel súlyosabb sérülést is okozhatott volna neki.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

A közös házukban a férfi

2021. június 26-án, terhessége 32. hetében a nő fejét többször ököllel megütötte. A bíróság 2021. július 6-án jogerősen 60 napos távolságtartási végzést szabott ki a férfival szemben.

Kapcsolatuknak az vetett végett, hogy a bíróság 2021. július 16-át követően a bíróság súlyos tesi sértés miatt elrendelte a férfi letartóztatását.

A Berettyóújfalui Járásbíróság december 12-én előkészítő ülést tartott a kapcsolati erőszakkal vádolt férfi ügyében. Az ügyészség a férfival szemben 2 és fél év börtönt javasolt, ha az beismerő vallomást tett volna, és lemond a tárgyalásról.

Ő azonban az előkészítő ülésen

tagadta a bűncselekmény elkövetését, emellett a tárgyaláshoz való jogáról nem mondott le, ezért a bíró az ügyet tárgyalásra utalta.

A tárgyalás 2024. február 13-án folytatódik.

2020-ban Baranyában is előfordult hasonló eset, azonban ez a férfi nemcsak verte, de napszámos munkára kényszerítette, és prostituáltként is akarta futtatni terhes feleségét. Egy nógrádi férfi pedig amellett, hogy megverte, meg is erőszakolta feleségét, miután az megszökött tőle, a férfi pedig megtudta, hogy az mástól terhes.

Ahogyan mi is írtuk, a kapcsolati erőszakot elkövetők minden esetben komoly szankciókra számíthatnak. Ilyen esetekben a legjobb, amit az áldozat tehet, hogy mielőbb rendőrökhöz fordul, és segítséget kér.

Forrás: Debreceni Törvényszék