A legjobb és legolcsóbb díszítési praktikák, hogy tökéletes legyen az otthona karácsonykor

advent, koszorú, karácsony, ünnepek, otthon, hangulat, adventi koszorú, asztal, illusztráció
Two millennial women making Christmas wreath using fresh pine branches and festive decorations. Small business
Vágólapra másolva!
A karácsonyi készülődés évről évre nehezebbnek tűnik, hiszen mindig egy fokkal szebbet szeretnénk, azonban időnk véges; a munka és a gyereknevelés mellett nem könnyű órákat szakítani a teljes dekoráció megtervezésére, beszerzésére, installálására. Cikkünkben most bemutatunk néhány olyan ötletet, amelyekkel időt és pénzt lehet megtakarítani, sőt, akár gyermekeink is segíthetnek az elkészítésükben.
Vágólapra másolva!

A minimalista díszek most különösen divatosak, hiszen minden népszerű, ami kicsit puritán, egyszerű és rusztikus. Ez az irányvonal különösen jól illik a modern stílusú otthonokba, ahol egyébként is a natúr anyagok és formák hódítanak.

Az ünnepek központi helyisége legtöbbünknél általában a konyha és/vagy a nappali, úgyhogy ezek feldíszítéséhez szeretnénk némi inspirációval szolgálni.

Az élővirág sosem fog kimenni a divatból, és ezek mindegyike pazar látványt nyújthat egy szép vázában. Ha azonban épp nincs kéznél néhány szép virágtartó, vagy féltjük kristálypoharainkat – vessünk be néhány papírzacskót, és kész is a modern, ötletes dekorelem!

Néhány jó ötlet és egy kis kreativitás csodákra képes. Forrás: Pepco

Egy kreatív mintával személyesebbé tehetjük, de önmagukban is jól mutatnak, hiszen az effajta, natúr díszek igen divatosak manapság. Ha ezzel megvagyunk, állítsunk egy-egy vízzel teli befőttesüveget a zacskókba, és egy pár örökzölddel és némi karácsonyfadísszel tehetjük teljessé! Asztaldísznek és polcokon is tökéletes.

Letűnt korszakokat idéznek fel a többemeletes süteménytartók, de most ismét kezdenek divatba jönni, ezeket a dekorelemeket pedig nagyon sokoldalúan használhatjuk fel – nemcsak praktikus elrendezésük végett, hanem – mert igazán könnyű ezek ünnepi hangulatúvá varázsolni.

Az ízletes karácsonyi sütemények mellett bátran helyet szoríthatunk rajta néhány karácsonyfadísznek, gyöngyfüzérnek, vagy égősornak is: ez lehet lakásunk egyik ékessége.

Gyertyákból sosem elég! Forrás: Pepco

Hasonló a helyzet a fényfüzérekkel is, hiszen ahhoz képest, hogy néhány éve még szinte ritkaságszámba mentek, ma már szinte bármelyik boltban beszerezhetők. Karácsonykor már-már kihagyhatatlanok a dekorációból, hiszen a segítségükkel bármilyen díszt ünnepi köntösbe bújtathatunk.

Az ablakok díszítése lehet akár közös, kreatív program is gyermekeinkkel, hiszen segítségükkel készíthetünk például ablakmatricákat, amelyek egy csapásra ünnepi hangulatot teremtenek nálunk.

Ha esetleg maradt még néhány apróság az adventi koszorú kellékek közül, akkor azokat is felhasználhatjuk a párkány díszítésére, így „behozhatjuk a telet a szobába".

Érdemes a karácsonyi hangulatra már néhány nappal az ünnep már azzal is készülni, hogy lecseréljük a textíliákat otthonunkban,

hiszen ezzel a manőverrel pillanatok alatt karácsonyi hangulatba kerül az otthonunk. Cseréljük le bátran díszpárnáinkat, terítőinket, vagy ágyneműhuzatunkat, amikor úgy érezzük, eljött az ünnep ideje!

A karácsonyi díszpárnák sokat dobnak az ünnepi hangulaton. Forrás: Pepco

A cikket támogatta a Pepco. Érezhető minőség, szerethető áron.